Dulse

Dulse

(Palmaria palmata)

Bladene til søl er små og glatte. På høst/vinteren har den en rød-lilla farge. Den vokser på stammen til fingertare og bladene blir opp til 30-40 cm lange.

I Vikingtiden ble søl brukt som øl-snacks på grunn av sin fyldige, kjøttaktige smak. Kan nytes både fersk og tørket. Søl er en mør grønnsak som ikke behøver å bløtlegges.

Den har en bacon-aktig smak og skifter farge når den stekes i panne eller i ovnen. Faktisk brukes søl mer og mer som en vegansk bacon, og er deilig i salat, ved siden av egg til frokost eller lunsj. Den egner seg også godt som topping på pizza, eller som smaksforsterker i brød og kaker.

 

Dulse has a rich nutty and salty-sweet flavour.

 

Can be eaten fresh, dried or cooked. It has a crunchy feel that makes it perfect for a snack. Excellent with cheese, in salads and sandwiches, or as a seasoning. It is a tender vegetable that does not require simmering or soaking like many other seaweeds.
It has a bacon-like taste and changes colour when fried in a pan or in the oven. It has become known as ‘vegetarian bacon’.
Dulse can also be used on pizza or in bread dough and sandwiches. Also great for sweet desserts or in chocolate.

Produkter med Dulse Seaweed

Oppskrifter med Dulse Seaweed

Sorry, no posts matched your criteria.