fbpx
Internasjonal frakt
0
-->

Dal (linsecurry) med butare

Dal (linsecurry) med butare

Ingredienser:

  • 1 ss olje
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss revet ingefær
  • 4,5 dl gulrot
  • 10 g butare
  • 2 ts karri
  • 1 ts spisskummen
  • ½ ts gurkemeie
  • 3 dl tørkede røde linser
  • 1 boks kokosmelk
  • 500 ml buljong

Fremgangsmåte:

  • Varm opp en stor gryte, og tilsett olje. Skjær løken i terninger, og ha i gryten når oljen er ordentlig varm. Stek løken gylden. Hakk hvitløk og tilsett i gryten. Senk varmen ned til middels varme.
  • Skrell og hakk gulrøtter i fine terninger. Skrell og rasp ingefæren. Tilsett gulrøtter og ingefær i gryten, og rør sammen. La blandingen småkoke i 3-5 minutter.
  • Rehydrer den tørkede butaren, ved å legge den i en bolle med vann i 5 minutter. Hell av vannet, og skjær den opp i mindre biter. Ha butaren i gryten, og rør godt.
  • Tilsett karri, spisskummen og gurkemeie i gryten. Kok i 5 minutter.
  • Tilsett linser, kokosmelk og buljong. Sett ned varmen. Legg på lokk på gryten, og rør med jevne mellomrom.
  • Kok i 30 minutter. Når linsene er myke, krydrer du med salt og pepper.
  • Server retten med ris, salat eller brød. Kombiner gjerne denne retten naan-brød sukkertare. Se egen oppskrift.

Share your meal, and tag @lofotenseaweed on Instagram

Følg oss