Varm opp en stor gryte, og tilsett olje. Skjær løken i terninger, og ha i gryten når oljen er ordentlig varm. Stek løken gylden. Hakk hvitløk og tilsett i gryten. Senk varmen ned til middels varme.
Skrell og hakk gulrøtter i fine terninger. Skrell og rasp ingefæren. Tilsett gulrøtter og ingefær i gryten, og rør sammen. La blandingen småkoke i 3-5 minutter.
Rehydrer den tørkede butaren, ved å legge den i en bolle med vann i 5 minutter. Hell av vannet, og skjær den opp i mindre biter. Ha butaren i gryten, og rør godt.
Tilsett karri, spisskummen og gurkemeie i gryten. Kok i 5 minutter.
Tilsett linser, kokosmelk og buljong. Sett ned varmen. Legg på lokk på gryten, og rør med jevne mellomrom.
Kok i 30 minutter. Når linsene er myke, krydrer du med salt og pepper.
Server retten med ris, salat eller brød. Kombiner gjerne denne retten naan-brød sukkertare. Se egen oppskrift.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website: Our Privacy Policy