0

Dal (linsecurry) med butare

Smakfull dal full av proteiner og mineraler. Vi anbefaler å teste denne ut sammen med vår oppskrift på saftige naanbrød.
Denne varmende retten gir næring og krydder til hverdagen. Drøm deg bort til varmere land og andre kulturer med denne retten full av smak, næring og hygge!

Ingredients:

1 ss olje
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss revet ingefær
4,5 dl gulrot
10 g butare (Wakame)
2 ts karri
1 ts spisskummen
½ ts gurkemeie
3 dl tørkede røde linser
1 boks kokosmelk
500 ml buljong

Directions:

1)
Varm opp en stor gryte, og tilsett olje. Skjær løken i terninger, og ha i gryten når oljen er ordentlig varm. Stek løken gylden. Hakk hvitløk og tilsett i gryten. Senk varmen ned til middels varme.
2)
Skrell og hakk gulrøtter i fine terninger. Skrell og rasp ingefæren. Tilsett gulrøtter og ingefær i gryten, og rør sammen. La blandingen småkoke i 3-5 minutter.
3)
Rehydrer den tørkede butaren, ved å legge den i en bolle med vann i 5 minutter. Hell av vannet, og skjær den opp i mindre biter. Ha butaren i gryten, og rør godt.
4)
Tilsett karri, spisskummen og gurkemeie i gryten. Kok i 5 minutter.
5)
Tilsett linser, kokosmelk og buljong. Sett ned varmen. Legg på lokk på gryten, og rør med jevne mellomrom.
6)
Kok i 30 minutter. Når linsene er myke, krydrer du med salt og pepper.
7)
Server retten med ris, salat eller brød. Kombiner gjerne denne retten med naan-brød med sukkertare – Se egen oppskrift.
8)
Nyt med godt selskap!

Oppskrifts produkt

Håndhøstet, økologisk butare med mild og behagelig smak av havet! Smakfull og næringsrik ingrediens som kan benyttes som en grønnsak i supper, salater, wok og gryter. Tare brukes mye i asiatiske retter, men her er det kun fantasien som setter grenser! Passer ypperlig veganere og vegetarianere som har behov for naturlige vitaminer, mineraler og jod i kostholdet.
60kr
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss