fbpx
0
-->

Dal (linsecurry) med butare

Smakfull dal full av proteiner og mineraler
Denne varmende retten gir næring og krydder til hverdagen. Drøm deg bort til varmere land og andre kulturer med denne retten full av smak, næring og hygge!

Ingredients:

1 ss olje
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss revet ingefær
4,5 dl gulrot
10 g butare (Wakame)
2 ts karri
1 ts spisskummen
½ ts gurkemeie
3 dl tørkede røde linser
1 boks kokosmelk
500 ml buljong

Directions:

1)
Varm opp en stor gryte, og tilsett olje. Skjær løken i terninger, og ha i gryten når oljen er ordentlig varm. Stek løken gylden. Hakk hvitløk og tilsett i gryten. Senk varmen ned til middels varme.
2)
Skrell og hakk gulrøtter i fine terninger. Skrell og rasp ingefæren. Tilsett gulrøtter og ingefær i gryten, og rør sammen. La blandingen småkoke i 3-5 minutter.
3)
Rehydrer den tørkede butaren, ved å legge den i en bolle med vann i 5 minutter. Hell av vannet, og skjær den opp i mindre biter. Ha butaren i gryten, og rør godt.
4)
Tilsett karri, spisskummen og gurkemeie i gryten. Kok i 5 minutter.
5)
Tilsett linser, kokosmelk og buljong. Sett ned varmen. Legg på lokk på gryten, og rør med jevne mellomrom.
6)
Kok i 30 minutter. Når linsene er myke, krydrer du med salt og pepper.
7)
Server retten med ris, salat eller brød. Kombiner gjerne denne retten med naan-brød med sukkertare – Se egen oppskrift.
8)
Nyt med godt selskap!

Oppskrifts produkt

Håndhøstet supermat med distinkt og behagelig smak av havet! Smakfull og næringsrik ingrediens som kan benyttes som en grønnsak i supper, salater, wok og gryter. Passer fint for veganere og vegetarianere som har behov for naturlige vitaminer, mineraler og jod i kostholdet
kr70.00
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss
[]
×
Enter your email to add this item to cart

Get 10% off your first purchase!

NO THANKS! Add item to cart *By completing this, you are signing up to receive our emails. You can unsubscribe at any time.
×