fbpx
Internasjonal frakt
0
-->

Naanbrød med sukkertare

Naan bread with sugar kelp

Naanbrød med sukkertare

Denne oppskriften lager 15 nan

Ingredienser:

  • 2 dl temperert vann
  • 25 g fersk gjær
  • 0,5 dl sukker
  • 2 ss sukkertaresalt
  • 1 egg, pisket
  • 3 ss melk
  • 12 dl hvetemel
  • 1 ss olje
  • Smør til steking

Fremgangsmåte:

  1. Bland ut gjæren i temperert vann. Væsken skal bli kremaktig. La gjæren svelle i 10 minutter.
  2. Tilsett sukker, salt, melk og egg i gjærblandingen. Rør inn mel til blandingen løfter seg fra bollen.
  3. Elt deigen i 6-8 minutter, til den er glatt og elastisk.
    ekk bunnen av en stor bolle med olje. Legg deigen i bollen, og dekk til med et håndkle. La deigen heve i en time, eller til den er dobbelt så stor.
  4. Slå ned deigen. Riv av en håndfull deig, rull den til en ball og plasser den på en stekeplate. Lag boller av hele deigen, og plasser bollene 4-5 cm fra hverandre. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve i 30 minutter.
  5. Varm en stor stekepanne med smør. Ta en bolle og rull den ut til den er 1/2 cm tykk. Legg deigen i pannen for å steke. Vend om når det kommer luftlommer i deigen. Naanbrødet er ferdig når begge sider er gyldenbrune. Stek resten av bollene.
  6. Server med dal-oppskriften vår, eller din favorittsuppe!

Share your meal, and tag @lofotenseaweed on Instagram

Følg oss