0

Tang naanbrød

Naan recipe
Saftig og godt naanbrød
Dette gode naanbrøødet er det perfekte tilskuddet til en indisk-inspirert rett eller som en enkel snack.

Denne oppskriften lager ca 15 naanbrød

Ingredients:

2 dl temperert vann
25 g fersk gjær
0,5 dl sukker
2 ss Smokey Seaweed Salt/ Arctic Seaweed Salt
1 egg, pisket
3 ss melk
12 dl hvetemel
1 ss olje
Smør til steking

Directions:

1)
Bland ut gjæren i temperert vann. Væsken skal bli kremaktig. La gjæren svelle i 10 minutter.
2)
Tilsett sukker, salt, melk og egg i gjærblandingen. Rør inn mel til blandingen løfter seg fra bollen.
3)
Elt deigen i 6-8 minutter, til den er glatt og elastisk.
4)
Dekk bunnen av en stor bolle med olje. Legg deigen i bollen, og dekk til med et håndkle. La deigen heve i en time, eller til den er dobbelt så stor.
5)
Slå ned deigen. Riv av en håndfull deig, rull den til en ball og plasser den på en stekeplate. Lag boller av hele deigen, og plasser bollene 4-5 cm fra hverandre. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve i 30 minutter.Slå ned deigen. Riv av en håndfull deig, rull den til en ball og plasser den på en stekeplate. Lag boller av hele deigen, og plasser bollene 4-5 cm fra hverandre. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve i 30 minutter.
6)
Varm en stor stekepanne med smør. Ta en bolle og rull den ut til den er 1/2 cm tykk. Legg deigen i pannen for å steke. Vend om når det kommer luftlommer i deigen. Naanbrødet er ferdig når begge sider er gyldenbrune. Stek resten av bollene.
7)
Server ved siden av dal-oppskriften vår, eller din favorittsuppe!

Oppskrifts produkt

Smoked Seaweed Salt er en dryss med den deilig røyksmaken! En kombinasjon av norsk høykvalitets havsalt og røkt butare fra Lofoten! Ved å røyke butaren på bøketre etter tradisjonelle metoder får vi frem den rike grillsmaken av åpen flamme. Høy kvalitets norsk flaksalt fremmer rettens naturlige smaksbilde, mens den røkte butaren forsterker og gir en ekstra god aroma.  Her får du en fyldig, rund smak og dose vitaminer og mineraler fra havet. Brukes  på samme måte som salt. Helt enkelt!
✓ Økologisk serifisert ✓ Bærekraftig høstet i Lofoten ✓ 100% naturlig ✓ Perfekt for vegansk og plantebasert kosthold ✓ Inneholder vitaminer og mineraler ✓ Norsk  havsalt ✓ Naturlig kilde til jod ✓ Glutenfri ✓ Perfekt gave fra havet
9.3813.74
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss