fbpx
0
-->

Naanbrød med sukkertare

Naan recipe
Saftig og godt naanbrød
Dette gode naanbrøødet er det perfekte tilskuddet til en indisk-inspirert rett eller som en enkel snack.

Denne oppskriften lager ca 15 naanbrød

Ingredients:

2 dl temperert vann
25 g fersk gjær
0,5 dl sukker
2 ss sukkertaresalt
1 egg, pisket
3 ss melk
12 dl hvetemel
1 ss olje
Smør til steking

Directions:

1)
Bland ut gjæren i temperert vann. Væsken skal bli kremaktig. La gjæren svelle i 10 minutter.
2)
Tilsett sukker, salt, melk og egg i gjærblandingen. Rør inn mel til blandingen løfter seg fra bollen.
3)
Elt deigen i 6-8 minutter, til den er glatt og elastisk.
4)
Dekk bunnen av en stor bolle med olje. Legg deigen i bollen, og dekk til med et håndkle. La deigen heve i en time, eller til den er dobbelt så stor.
5)
Slå ned deigen. Riv av en håndfull deig, rull den til en ball og plasser den på en stekeplate. Lag boller av hele deigen, og plasser bollene 4-5 cm fra hverandre. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve i 30 minutter.Slå ned deigen. Riv av en håndfull deig, rull den til en ball og plasser den på en stekeplate. Lag boller av hele deigen, og plasser bollene 4-5 cm fra hverandre. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve i 30 minutter.
6)
Varm en stor stekepanne med smør. Ta en bolle og rull den ut til den er 1/2 cm tykk. Legg deigen i pannen for å steke. Vend om når det kommer luftlommer i deigen. Naanbrødet er ferdig når begge sider er gyldenbrune. Stek resten av bollene.
7)
Server ved siden av dal-oppskriften vår, eller din favorittsuppe!

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss
[]
×
Enter your email to add this item to cart

Get 10% off your first purchase!

NO THANKS! Add item to cart *By completing this, you are signing up to receive our emails. You can unsubscribe at any time.
×