0

Nye krydderblandinger klar til bruk!

Endelig kan vi dele nyheten om hva vi har jobbet med siste året!! Her er vår spennende krydderserie med innovativ emballasje som gjør det enkelt å bruke tare i egen matlaging. Å spise bærekraftig, næringsrik og velsmakende mat er viktig for mange. Tang og tare er råvarer som «tikker» alle boksene og som både forskere* og regjering** mener vi bør spise mer av. Men i mangel på tradisjon for å spise tang og tare er det ikke alltid så enkelt å vite hvordan man kan gjøre det. – Mange vil, men syns det er vanskelig å få til. Vi har derfor fokusert på å gjøre det superenkelt for ALLE der hjemme, og lanserer nå en ny krydderserie i helt ny og smart emballasje som gjør det lettvint å bruke tare som del av et vanlig kosthold. Krydderblandingene som er på vei ut i markedet inneholder 100% naturlige og nøye utvalgte urter og krydder i tillegg til tare fra Lofoten. Produktene kommer i variantene «Wok & Greens», «Fish & Seafood» og «BBQ & Meat» og smaker selvfølgelig helt fortreffelig. Taren tilfører nemlig den gode naturlige umami-smaken i tillegg til tarens mange nyttige næringsstoffer.

Med sprekt design og smekker emballasje med innovativ åpningsmekanisme fra https://pushdose.com/ er den nye produktserien klar til å revolusjonere krydderhylla i butikker over hele landet. Lofoten Seaweeds krydderserie kan fra i dag kjøpes i vår nettbutikk og består av: Wok & Greens: Forfriskende krydder til grønnsaker. Passer godt til nudler grønnkålsnacks & dip. Fish & Seafood: Sprettent og friskt krydder til fisk og skalldyr. Passer til supper, marinade, fisketaco. BBQ & Meat: Hot og godt krydder til kjøtt og kylling. Passer til bønner, grønnsaker, tofu, marinade

Hvorfor skal vi spise mer tang? – Verdens mest næringsrike plante og rik på jod. – Høyt innhold av naturlig umami – Krever ikke plantevernmidler eller antibiotika – Krever ikke av ferskvann og utarming av landjorda

*Gjennom Blue food assesment (Stockholm Resilience Centre, Center for Ocean Solution & Center on Food Security and the Environment ved Stanford University og EAT foundation) har verdens ledende forskere konkludert med at verden må øke sjømatkonsumet og benytte seg av flere arter i verdikjeden som tang og tare, skjell og bløtdyr for å oppnå et sunnere og mer bærekraftig matsystem. **I Regjeringens Havbruksstrategi slås det fast at Norge skal legge til rette for økt forskning på, og mer næringsaktivitet knyttet til, tang og tare og nye marine ressurser.