fbpx
0
Fri frakt for order over 300kr i Norge
NO EN

Tagliatelle med tare, trøffeltang, purreløk og alge perler

pasta in bowl with seaweed caviar
Tagliatelle med tare passer supergodt til sjømat retter, men den er like allsidig som din vanlige pasta! Denne deilige pastaretten er skikkelig kosemat og en moderne variant av den klassiske kombinasjonen av skinke og purre. Den kremete purre sausen er tilsatt trøffeltang, som med sin karakteristiske smak er perfekt kombinasjon med den sprø Serrano-skinken. Toppet med alge perler for både smak og visuell effekt, har denne retten en unik blanding av smaker og teksturer. Smaken av tangen er delikat – ikke overveldende – og dens naturlige smaksforsterkende egenskaper gjør at de andre elementene på tallerkenen virkelig kommer til sin rett. Vanlig pasta fungerer fint hvis du ikke har tagliatelle med tare for hånden, men vi anbefaler selvfølgelig den autentiske versjonen!
Porsjoner 4

Ingredients:

250g Lofoten Seaweed Tagliatelle
2 Purreløk medium størrelse, hakket
50g Alge perler
3 ss Oliven olje
1 ss Trøffeltang salt
100ml tørr hvit vin
300ml Kremfløte
80g Serrano Skinke, skivet

Directions:

1)
Forvarm ovnen til 180°C.
2)
Fordel skinke skivene flatt på et brett med bakepapir. Dekk også til med bakepapir, og legg et brett på toppen. Sett brettene i ovnen og stek skinken i 10-15 minutter.
3)
Forbered pastaen. Kok opp ca. 400 ml saltet vann, tilsett pastaen og kok i 4-5 minutter. Sil av vannet.
4)
Ha oljen i en stor stekepanne på medium-lav varme. Tilsett purreløk og stek forsiktig i 2-3 minutter.
5)
Tilsett hvitvin i pannen. Fortsett å småkoke til volumet er halvert.
6)
Tilsett kremfløte og trøffeltang salt. La sausen småkoke til den blir tykk, rør ofte underveis.
7)
Bland pastaen i sausen og rør godt sammen.
8)
Fordel pasta og saus i 4 skåler. Hver posjon toppes med en skje alge perler og sprøstekte skinke skiver.

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss