fbpx
Internasjonal frakt
0
-->

Søtpotet- og squashsuppe med sukkertare

Søtpotet- og squashsuppe med sukkertare

Denne oppskriften serverer 6 porsjoner
Ingredienser:

  • 25 g smør
  • 1 løk, terninger
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ purre
  • 2 gulrøtter
  • 2 middels store poteter
  • 500 g søtpotet
  • 500 g squash
  • 1 ss muskatnøtt
  • 1 ss sukkertaresalt
  • 10 g tørket sukkertare
  • 500 g buljong
  • 500 g varmt vann
  • Pepper

Fremgangsmåte:

  1. Varm en stor gryte og smelt smør. Tilsett løk og la det steke på middels varme til det er gyllent. Tilsett hvitløk og hakket purre.
  2. Skrell grønnsakene og kutt de i terninger. Stek til grønnsakene er myk.
  3. Legg den tørkede sukkertaren i en bolle med vann for å rehydrere. La ligge i 7-10 minutter, og skjær den opp i terninger.
  4. Tilsett muskatnøtt, sukkertaresalt og sukkertare med grønnsakene. Rør godt. Legg lokk på gryten og la koke i 5 minutter. Tilsett vann og buljong. La småkoke i 20 min.
  5. Når alle grønnsakene er gjennomkokt, kjør de gjennom en foodprosessor til en kremet konsistens.
  6. Tilsett salt og pepper etter smak.
  7. Server med favorittbrødet ditt.

Share your meal, and tag @lofotenseaweed on Instagram

Følg oss