fbpx
Internasjonal frakt
0
-->

Pannestekt gnocchi med tang

Gnocci

Pannestekt gnocchi med tang

Denne oppskriften serverer 4 porsjoner

Ingredienser:
Gnocchi:

  • 1 kg melne poteter
  • 250 g mel
  • 1 egg
  • 50 g parmesan
  • Olivenolje
  • Salt
  • 10-15 g av ditt favoritttangdryss

Saus:

  • ½ løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g smør
  • 10 g butare

Fremgangsmåte:
Gnocchi:
1. Skrell og kok potetene. La de koke til de er ordentlig myke.
2. Mos potetene og tilsett egg, olje, parmesan, tang og mel. Bruk hendene til å kna godt.
Tips! Dryss rismel eller potetstivelse på hendene, og det er mye enklere å blande og trille ut gnocchien.
3. Kok opp vann i en kasserolle.
4. Del opp deigen i mindre biter og rull de ut til lange pølser ca 1-2 cm bred. Skjær pølsene i emner med ca 2 cm mellomrom. 5. Sett en stor gryte med vann til å koke.
6. Del deigen i opp i fire emner. Rull hvert emne i en lang pølse, ca 1-2 cm i diameter. Kutt pølsene med ca 2 cm mellomrom. Rull hvert emne til baller.
7. Når vannet koker, legg en håndfull gnocchi i vannet om gangen. Pass på at du ikke legger i for mye, gnocchiene skal ikke være borti hverandre i vannet. Når gnocchien begynner å flyte er de klare til å ta ut, dette bør ta 30 sekunder til ett minutt.

Saus:
1. Kutt løk og hvitløk.
2. Varm opp en stekepanne med smør. Når smøret er smeltet, tilsett løken, og stek den gylden.
3. Forsikre deg om at pannen er varm nok ved å legge i et lite stykke butare først. Hvis det bobler i kantene og endrer farge, er den varm nok. Legg resten butaren i pannen.
4. Når butaren har blitt gyldenbrun, tilsett gnocchien i pannen og sett ned varmen. Stek gnocchien til de er brun og litt sprø.

Share your meal, and tag @lofotenseaweed on Instagram

Følg oss