fbpx
0
Fri frakt for order over 300kr i Norge
NO EN

Pannestekt gnocchi med Lofoten Umami

Enkel og smakfull gnocchi med Lofoten Umami (eller ett av våre andre tang-dryss)
Denne oppskriften serverer ca 4 porsjoner

Ingredients:

1 kg melete poteter
250 g mel
1 egg
50 g parmesan
Olivenolje
Salt
10-15 g Lofoten Umami (eller ditt favoritt tangdryss)
Saus:
½ løk
1 fedd hvitløk
50 g smør
10 g butare

Directions:

1)
Skrell og kok potetene. La de koke til de er ordentlig myke.
2)
Mos potetene og tilsett egg, olje, parmesan, tang og mel. Bruk hendene til å kna godt.
3)
Tips! Dryss rismel eller potetstivelse på hendene, og det er mye enklere å blande og trille ut gnocchien.
4)
Kok opp vann i en kasserolle.
5)
Del opp deigen i mindre biter og rull de ut til lange pølser ca 1-2 cm bred. Skjær pølsene i emner med ca 2 cm mellomrom. 5. Sett en stor gryte med vann til å koke.
6)
Del deigen i opp i fire emner. Rull hvert emne i en lang pølse, ca 1-2 cm i diameter. Kutt pølsene med ca 2 cm mellomrom. Rull hvert emne til baller.
7)
Når vannet koker, legg en håndfull gnocchi i vannet om gangen. Pass på at du ikke legger i for mye, gnocchiene skal ikke være borti hverandre i vannet. Når gnocchien begynner å flyte er de klare til å ta ut, dette bør ta 30 sekunder til ett minutt.
8)
Fortsett med sausen:
9)
Kutt løk og hvitløk
10)
Varm opp en stekepanne med smør. Når smøret er smeltet, tilsett løken, og stek den gylden.
11)
Forsikre deg om at pannen er varm nok ved å legge i et lite stykke butare først. Hvis det bobler i kantene og endrer farge, er den varm nok. Legg resten butaren i pannen.
12)
Når butaren har blitt gyldenbrun, tilsett gnocchien i pannen og sett ned varmen. Stek gnocchien til de er brun og litt sprø.
13)
Nyt en deilig rett sammen med noen du er glad i!

Oppskrifts produkt

Umami er den femte smaken og finnes i store mengder i både tang og tørrfisk. Denne naturlige smaksbomben inneholder tang, tørrfisk og sesamfrø, som er en kombinasjon vi har hentet fra gamle japanske mattradisjoner. Den ultimate smaksforsterkeren fra havet og et sunt og godt alternativ til salt. Et allround-krydder som gir det lille ekstra! ✓ Økologisk serifisert tang ✓ Bærekraftig høstet tang fra Lofoten ✓ Tørrfisk fra Lofoten ✓ Sesamfrø fra Japan ✓ Inneholder vitaminer og mineraler ✓ Naturlig kilde til jod ✓ Perfekt gave fra havet
kr159
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss
[]
×
Sign up to our newsletter and

Get 10% off your first purchase!

NO THANKS! Add item to cart *By completing this, you are signing up to receive our emails. You can unsubscribe at any time.
×