fbpx
0
-->

Gyoza dumplings

Image of gyoza
Imponer ved neste selskap med disse fantastiske dumplings.
Denne oppskriften gir ca 72 dumplings

Ingredients:

Deig:
165 ml vann
500 g mel
Fyll:
1 ss olje
2 løk
2 fedd hvitløk
6 store sopp
4 gulrøtter
20 g butare
2 ts pepper
2 ts salt
1 ts cayennepepper
1 ts paprikakrydder
1 dl vann
1 ss soyasaus
30 g mel

Directions:

1)
Fremgangsmåte deig:
2)
Bland sammen mel og vann i en stor bolle, til deigen løftes vekk fra bollen. Elt deigen i 6 til 8 minutter til den er jevn og elastisk.
3)
Legg deigen i en stor bolle og dekk over med en våt klut. Dekk bollen med enda en klut, evt. en stor tallerken. La deigen hvile i minst 2 timer.
4)
Ta deigen ut av bollen og elt i 5 minutter. Nå skal deigen være jevn og fin. Legg deigen tilbake i bollen og dekk til i 30 minutter. Bruk denne tiden til å lage fyllet til dumplingsene. Se fremgangsmåten under.
5)
Fremgangsmåte fyll:
6)
Ta olje og løk i en panne på middels varme, og stek til de er gyldne. Tilsett hvitløk og la steke i 5 minutter.
7)
Kutt sopp og gulrot i små terninger, og tilsett i pannen. Senk ned varmen mens du rører grønnsakene.
8)
Tilsett salt, pepper, cayenne og paprikakrydder.
9)
Rehydrer den tørkede butaren, ved å legge den i en bolle med vann i 10 minutter. Hell av vannet og kutt butare små biter. Legg butare i pannen sammen med resten av grønnsakene.
10)
Finn frem en liten kasserolle. Hell oppi ½ kopp vann, og kok opp. Senk deretter ned varmen og tilsett soyasaus. Bruk en sikt, og bland inn mel litt og litt, for å unngå klumper. Rør om til det blir en tykk brun saus. Bland sausen inn i den stekte grønnsaksblandingen. La fyllet avkjøles.
11)
Ta ⅙ av deigen og kjevl ut i et langt pølse som er omtrent 2 cm i diameter. Skjær deigen i 12 biter. Dryss litt mel og flat ut hvert stykke med håndflaten.
12)
Bruk en liten kjevle til å rulle ut hvert stykke til sirkler på 7 cm. Ta den flate deigen i håndflaten, og legg i en spiseskje med fyll. Fukt kanten med litt vann, og brett sammen deigen på midten. Lag 5 til 6 folder på kanten.
13)
Når alle dumplingsene er fylt, finn frem en stor panne og varm opp til middels høy varme. Hell i 1 ss olje. Legg dumplingsene i pannen, og tilsett litt vann. Legg et lokk over pannen.
14)
La dumplingsene dampe til vannet er helt borte fra pannen. Sørg for at de er gyldenbrun på bunnen. Stekes evt. litt før de tas ut av pannen.
15)
Server med soya eller søt chilisaus.
16)

Oppskrifts produkt

Håndhøstet supermat med distinkt og behagelig smak av havet! Smakfull og næringsrik ingrediens som kan benyttes som en grønnsak i supper, salater, wok og gryter. Passer fint for veganere og vegetarianere som har behov for naturlige vitaminer, mineraler og jod i kostholdet
kr70.00
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss
[]
×
Enter your email to add this item to cart

Get 10% off your first purchase!

NO THANKS! Add item to cart *By completing this, you are signing up to receive our emails. You can unsubscribe at any time.
×