fbpx
0
Fri frakt for order over 300kr i Norge
NO EN

Lofoten seaweed: Vår historie

Nordnorsk temperament møter japansk finesse

Angelita er fiskerdatter, vokste opp som ung tungeskjærer, lineegner og tørrfisklegger i fiskeværet Napp. Å leve av havet var en livsstil for hennes kystfiskerfamilie og er fundamentet for hennes engasjement for havet og nysgjerrigheten for tang som fremtidens mat.

Tamara, vokste opp på New Zealand der hennes japanske mor serverte tang og tare til nesten alle måltider. Det algebaserte kostholdet og de japanske mattradisjonene har hun heldigvis tatt med seg til Norge. Hun er en matentusiast og elsker de gode smakene.

Det er en god blanding av kunnskap, erfaringer og tradisjoner fra stikk motsatte ender av jorda som ligger til grunnlag for Lofoten Seaweed. Selv med vidt forskjellige oppvekster har havet spilt en viktig rolle for begge to, og til overbevisningen om at tang er fremtidens mat. Det er en felles lidenskap for mat, næring og hav som driver ambisjonen om å hente tang tilbake inn i det moderne kjøkken.

Lofoten Seaweed er stolte av å være en kvinnestyrt bedrift som skaper ringvirkninger i lokalmiljøet, samtidig som vi er opptatt av å minimere miljøavtrykket vårt. Vi leverer tang og tare til Michelin-restauranter og Bocuse d’Or-finalister, og samarbeider med prisvinnende og innovative matprodusenter.

Men vi leverer også hjem til deg – rett fra nettbutikken!

Fra Lofoten, weed love

Spektakulær natur, vilt hav og rorbuer som klorer seg fast i fjellsiden. Nordlys og midnattssol, storm og snøfokk. Værskiftene er like fascinerende som naturen selv. Livet her oppe er utfordrende og vakkert. Men Lofotens skjønnhet går langt dypere, dypt ned i havet.

Havet vårt er som naturens livmor- med enorme mengder næringsstoffer gir det grunnlag for et unikt mangfold av liv. Her finner du blant annet verdens største kaldtvanns-korallrev og den største torskebestanden i verden.

Rett utenfor døra vår ligger Nappstraumen. Dette sundet binder sammen Norskehavet og Vestfjorden, og det hurtigflytende, næringsrike vannet gir optimale vekstforhold for tang og tare. Her høster vi tangen vår. Vi holder nøye øye med dette enestående økosystemet, slik at vi kan forsikre oss om at høstemetodene våre er så bærekraftige som mulig.

Vi overvåker høsteområdene våre, og måler gjenvekst i en sentral database. Høstesesongene styres av artenes vekst og forplantningstider, og områdene er kartlagt i soner som roteres i et system. Slik sikrer vi tilstrekkelig tid til gjenvekst og reproduksjon. Vi arbeider også tett med en lokal, økologisk tareprodusent, for å forsikre oss om at store ordre kan bli levert uten å skade miljøet rundt oss.

Vår team

Tamara Singer

COO og Medgründer

tamara@lofotenseaweed.com
+47 94877934

Angelita Eriksen

CEO og Medgründer

angelita@lofotenseaweed.com
+47 90673522

Steph Faulkner

Salgs og Markedsansvarlig

steph@lofotenseaweed.com
+47 46331015

Kine Leiknes

Bestillinger og Regnskap

kine@lofotenseaweed.com

Berit Kristoffersen

Sosial og Økologisk Bærekraftskonsulent

berit.kristoffersen@uit.no
+47 95702600

Marita Henningsen

Produksjonssjef

Jacek Kukielka

Kjøkkensjef

Paul Jurgschat

Båtkaptein

Emmeli Markegård

Grafisk Design og Administrasjon

Molly Patrcik

Markedskoordinator

Når det er gjort rett

2020 – Vinner av Årets Gründerpris, Norges Vel

2019 – Hederlig omtale -Årets lokalmat produsent, Hanen & Meny

2019 – Nasjonal TV annonse for oppstartsbredrift, DNB

2018 – 3.plass for Lofoten Umami –  Artktisk verdiskapnings konkurransen

2018 – Næringsprisen for kvinner, Nordland, Norge

2018 – Vinner, Type directors club (TDC), New York

2018    2.plass The dieline award for design, Los Angeles

2018 – Nominated for packaging design, DOGA

2017 – Lofoten’s Food Ambassador of the Year, Norway

[]