0

Wakame salat

wakame salad
Har du noen gang sett den neongrønne tangsalaten de serverer på sushirestauranter? Den får sin livlige farge fra matfarge. Oppskriften vår er hvordan den skal gjøres! Denne wakame (vingete) salaten er frisk, saftig og aromatisk. Hver munnfull er et utbrudd av smak som passer godt sammen med fisk, ris og sjømat, eller bare som en forfriskende snack alene! Avsluttet med TAK Furikake for en deilig crunch.
Serverer 4 som hovedrett, eller 6 som smårett.

Ingredients:

2 agurker, kuttet på langs for å skrape ut frøene og deretter kuttet i terninger på 1 cm
25 g butare, blanchert i 30 sekunder i varmt vann og deretter hvilet i isvann til klar til bruk
1/2 en rød chili, frø fjernet, finhakket
3 vårløk, hakket
1 ts sesamolje
2 ss ponzusaus
1 ss risvineddik
Saft av en lime
10 g fint havsalt
1 ts Wok & Greens krydderblanding
TAK Furikake til servering (ca 1/2 ts per porsjon)

Directions:

1)
Tilsett agurken i en sil og rør gjennom saltet. La stå over en bolle i minst en time.
2)
Fjern tangen fra isvannet og tørk. Skjær i bånd, og legg deretter i en miksebolle.
3)
Til dressingen kombinerer du limejuice, Wok & Greens krydderblanding, sesamolje, ponzu og risvineddik i en liten bolle. Bland godt.
4)
Trykk forsiktig på agurkene for å fjerne overflødig væske, og legg deretter i bollen med tang sammen med vårløk og chili.
5)
Tilsett dressingen til salatingrediensene og rør godt sammen. La stå i ti minutter for å la smakene utvikle seg.
6)
Del mellom fire plater, og avslutt med TAK Furikake. Server.

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss