0

Wakame salat

wakame salad
Har du noen gang sett den neongrønne tangsalaten de serverer pü sushirestauranter? Den für sin livlige farge fra matfarge. Oppskriften vür er hvordan den skal gjøres! Denne wakame (vingete) salaten er frisk, saftig og aromatisk. Hver munnfull er et utbrudd av smak som passer godt sammen med fisk, ris og sjømat, eller bare som en forfriskende snack alene! Avsluttet med TAK Furikake for en deilig crunch.
Serverer 4 som hovedrett, eller 6 som smĂĽrett.

Ingredients:

2 agurker, kuttet pü langs for ü skrape ut frøene og deretter kuttet i terninger pü 1 cm
25 g butare, blanchert i 30 sekunder i varmt vann og deretter hvilet i isvann til klar til bruk
1/2 en rød chili, frø fjernet, finhakket
3 vürløk, hakket
1 ts sesamolje
2 ss ponzusaus
1 ss risvineddik
Saft av en lime
10 g fint havsalt
1 ts Wok & Greens krydderblanding
TAK Furikake til servering (ca 1/2 ts per porsjon)

Directions:

1)
Tilsett agurken i en sil og rør gjennom saltet. La stü over en bolle i minst en time.
2)
Fjern tangen fra isvannet og tørk. SkjÌr i bünd, og legg deretter i en miksebolle.
3)
Til dressingen kombinerer du limejuice, Wok & Greens krydderblanding, sesamolje, ponzu og risvineddik i en liten bolle. Bland godt.
4)
Trykk forsiktig pü agurkene for ü fjerne overflødig vÌske, og legg deretter i bollen med tang sammen med vürløk og chili.
5)
Tilsett dressingen til salatingrediensene og rør godt sammen. La stü i ti minutter for ü la smakene utvikle seg.
6)
Del mellom fire plater, og avslutt med TAK Furikake. Server.

Del ditt mĂĽltid, og tagg @lofotenseaweed pĂĽ Instagram

Følg oss