0

Syltet løk med søl

pink pickled onions with dulse
Disse kjappe rosa syltede løkene er flotte å ha i kjøleskapet for å piffe opp ethvert måltid. Salater, smørbrød, taco, wraps, rundstykker og supper… det er ingenting som ikke kan gjøres bedre med en syltynn bit av rosa syltet løk. Vi har sparket det opp et hakk ved å tilsette dulse, som gir en rik og balansert umami-smak til syltingsvæsken. Tangen skal beholde en fin bit når den er syltet; du kan til og med finne ut at du vil at din neste batch skal være 100 % søl!
Makes approx 500g

Ingredients:

4 rødløk, i tynne skiver
1ts fint havsalt
250ml eplecidereddik
250ml vann
250g sukker
15g tørket søl

Directions:

1)
I en skål, masser løkene med saltet og legg dem i et dørslag eller en sil over en annen skål. Sett til side i minst to timer for å la saltet trekke ut overflødig væske.
2)
Bland vann, sukker og eddik i en kjele over middels høy varme. La det småkoke og rør til sukkeret er helt oppløst.
3)
Tilsett tangen og løk i kjelen. Kok opp, og ta deretter umiddelbart av varmen.
4)
Mens det fortsatt er varmt, overfører du løken, dulse og syltingsvæske forsiktig til en murkrukke. Lukk, sett til side og la avkjøle.
5)
En gang i romtemperatur, oppbevar i kjøleskapet.

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss