3

Søtpotet- og gresskarsuppe med butare

carrot soup
Supergod varmende veganskse suppe med tang.
Plantebasert smaksrik suppe med tang!

Denne oppskriften serverer 6 porsjoner
30 Minutter

Ingredients:

25 g smør
1 løk, terninger
2 fedd hvitløk
½ purre
2 gulrøtter
2 middels store poteter
500 g søtpotet
500 g gresskar
1 ss muskatnøtt
1 ss Arctic Seaweed Salt
10 g tørket butare
500 g buljong
500 g varmt vann
Pepper

Directions:

1)
Varm en stor gryte og smelt smør. Tilsett løk og la det steke på middels varme til det er gyllent. Tilsett hvitløk og hakket purre.
2)
Skrell grønnsakene og kutt de i terninger. Stek til grønnsakene er myk.
3)
Legg den tørkede sukkertaren i en bolle med vann for å rehydrere. La ligge i 7-10 minutter, og skjær den opp i terninger.
4)
Tilsett muskatnøtt, sukkertaresalt og sukkertare med grønnsakene. Rør godt. Legg lokk på gryten og la koke i 5 minutter. Tilsett vann og buljong. La småkoke i 20 min.
5)
Når alle grønnsakene er gjennomkokt, kjør de gjennom en foodprosessor til en kremet konsistens.
6)
Tilsett salt og pepper etter smak.
7)
Server med favorittbrødet ditt!

Oppskrifts produkt

Håndhøstet, økologisk butare med mild og behagelig smak av havet! Smakfull og næringsrik ingrediens som kan benyttes som en grønnsak i supper, salater, wok og gryter. Tare brukes mye i asiatiske retter, men her er det kun fantasien som setter grenser! Passer ypperlig veganere og vegetarianere som har behov for naturlige vitaminer, mineraler og jod i kostholdet.
85kr
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss