Denne smarte metoden for å herde gulrøtter med røkt tang gir utseende, smak og tekstur som en luksuriøs tallerken med røkelaks… men den er 100 % plantebasert! Vi røyker wakame ved å bruke bøk, som tradisjonelt brukes til å røyke laks i Norge. Vi har doblet opp på tang ved å bruke sukkertare til å pakke inn og bake gulrøttene våre, men hvis du ikke har tilgang til tare, kan du eksperimentere med et noriark, eller til og med et stort kålblad.
12 hours to cure
Ingredients:
2 store gulrøtter skrelt tynt i vertikale strimler
1 ss Smoked Seaweed Salt
1 stort stykke sukkertare, bløtlagt i kaldt vann over natten
1 ss nøytral olje
1 ss eplecidereddik
Directions:
1)
Forvarm ovnen til 225°C.
2)
I en bolle masserer du gulrøttene godt med røkt tangsalt.
3)
Smør en standard brødform og kle den med taren. Legg gulrøttene til midten av taren, brett deretter taren for å dekke gulrøttene helt.
4)
Stek i ovnen i 15 minutter. Ta ut og la gulrøttene avkjøles helt før du pakker ut taren.
5)
Overfør gulrøttene til en sterilisert beholder. Tilsett olje og eddik, og bland godt for å kombinere. Avkjøl den forseglede beholderen i minst 12 timer før den nytes.
6)
Serveringsforslag: lag pålegg med rømme (plantebasert om ønskelig), rødløk og vår Fish & Seafood krydder, fordel sjenerøst over knekkebrød, topp med gulrøttene og pynt med dill og sitron.
Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram