0

Pannestekt gnocchi med Lofoten Umami

Enkel og smakfull gnocchi med Lofoten Umami (eller ett av vƄre andre tang-dryss)
Denne oppskriften serverer ca 4 porsjoner

Ingredients:

1 kg melete poteter
250 g mel
1 egg
50 g parmesan
Olivenolje
Salt
10-15 g Lofoten Umami (eller ditt favoritt tangdryss)
Saus:
Ā½ lĆøk
1 fedd hvitlĆøk
50 g smĆør
10 g butare

Directions:

1)
Skrell og kok potetene. La de koke til de er ordentlig myke.
2)
Mos potetene og tilsett egg, olje, parmesan, tang og mel. Bruk hendene til Ć„ kna godt.
3)
Tips! Dryss rismel eller potetstivelse pƄ hendene, og det er mye enklere Ƅ blande og trille ut gnocchien.
4)
Kok opp vann i en kasserolle.
5)
Del opp deigen i mindre biter og rull de ut til lange pĆølser ca 1-2 cm bred. SkjƦr pĆølsene i emner med ca 2 cm mellomrom. 5. Sett en stor gryte med vann til Ć„ koke.
6)
Del deigen i opp i fire emner. Rull hvert emne i en lang pĆølse, ca 1-2 cm i diameter. Kutt pĆølsene med ca 2 cm mellomrom. Rull hvert emne til baller.
7)
NĆ„r vannet koker, legg en hĆ„ndfull gnocchi i vannet om gangen. Pass pĆ„ at du ikke legger i for mye, gnocchiene skal ikke vƦre borti hverandre i vannet. NĆ„r gnocchien begynner Ć„ flyte er de klare til Ć„ ta ut, dette bĆør ta 30 sekunder til ett minutt.
8)
Fortsett med sausen:
9)
Kutt lĆøk og hvitlĆøk
10)
Varm opp en stekepanne med smĆør. NĆ„r smĆøret er smeltet, tilsett lĆøken, og stek den gylden.
11)
Forsikre deg om at pannen er varm nok ved Ć„ legge i et lite stykke butare fĆørst. Hvis det bobler i kantene og endrer farge, er den varm nok. Legg resten butaren i pannen.
12)
NĆ„r butaren har blitt gyldenbrun, tilsett gnocchien i pannen og sett ned varmen. Stek gnocchien til de er brun og litt sprĆø.
13)
Nyt en deilig rett sammen med noen du er glad i!

Oppskrifts produkt

Det er furikake, med en nordlig vri! Lofoten Umami er en blanding av butare, sĆøl, sesamfrĆø og autentisk Lofoten tĆørrfisk ā€“ arktisk torsk tĆørket naturlig i havbrisen etter tradisjonelle metoder. Lofoten tĆørrfisk har status som beskyttet geografisk betegnelse, noe som setter den i samme klasse som champagne. Dette er et unikt deilig krydder som innkapsler historien og fremtiden til Lofotens mattradisjoner.
117kr156kr
KjĆøp

Del ditt mƄltid, og tagg @lofotenseaweed pƄ Instagram

FĆølg oss