Enkel og smakfull gnocchi med Lofoten Umami (eller ett av våre andre tang-dryss)
Denne oppskriften serverer ca 4 porsjoner
Ingredients:
1 kg melete poteter
250 g mel
1 egg
50 g parmesan
Olivenolje
Salt
10-15 g Lofoten Umami (eller ditt favoritt tangdryss)
Saus:
½ løk
1 fedd hvitløk
50 g smør
10 g butare
Directions:
1)
Skrell og kok potetene. La de koke til de er ordentlig myke.
2)
Mos potetene og tilsett egg, olje, parmesan, tang og mel. Bruk hendene til å kna godt.
3)
Tips! Dryss rismel eller potetstivelse på hendene, og det er mye enklere å blande og trille ut gnocchien.
4)
Kok opp vann i en kasserolle.
5)
Del opp deigen i mindre biter og rull de ut til lange pølser ca 1-2 cm bred. Skjær pølsene i emner med ca 2 cm mellomrom. 5. Sett en stor gryte med vann til å koke.
6)
Del deigen i opp i fire emner. Rull hvert emne i en lang pølse, ca 1-2 cm i diameter. Kutt pølsene med ca 2 cm mellomrom. Rull hvert emne til baller.
7)
Når vannet koker, legg en håndfull gnocchi i vannet om gangen. Pass på at du ikke legger i for mye, gnocchiene skal ikke være borti hverandre i vannet. Når gnocchien begynner å flyte er de klare til å ta ut, dette bør ta 30 sekunder til ett minutt.
8)
Fortsett med sausen:
9)
Kutt løk og hvitløk
10)
Varm opp en stekepanne med smør. Når smøret er smeltet, tilsett løken, og stek den gylden.
11)
Forsikre deg om at pannen er varm nok ved å legge i et lite stykke butare først. Hvis det bobler i kantene og endrer farge, er den varm nok. Legg resten butaren i pannen.
12)
Når butaren har blitt gyldenbrun, tilsett gnocchien i pannen og sett ned varmen. Stek gnocchien til de er brun og litt sprø.
13)
Nyt en deilig rett sammen med noen du er glad i!
Oppskrifts produkt
Det er furikake, med en nordlig vri! Lofoten Umami er en blanding av butare, søl, sesamfrø og autentisk Lofoten tørrfisk – arktisk torsk tørket naturlig i havbrisen etter tradisjonelle metoder. Lofoten tørrfisk har status som beskyttet geografisk betegnelse, noe som setter den i samme klasse som champagne. Dette er et unikt deilig krydder som innkapsler historien og fremtiden til Lofotens mattradisjoner.