Dette gode naanbrøødet er det perfekte tilskuddet til en indisk-inspirert rett eller som en enkel snack.
Denne oppskriften lager ca 15 naanbrød
Ingredients:
2 dl temperert vann
25 g fersk gjær
0,5 dl sukker
2 ss Smokey Seaweed Salt/ Arctic Seaweed Salt
1 egg, pisket
3 ss melk
12 dl hvetemel
1 ss olje
Smør til steking
Directions:
1)
Bland ut gjæren i temperert vann. Væsken skal bli kremaktig. La gjæren svelle i 10 minutter.
2)
Tilsett sukker, salt, melk og egg i gjærblandingen. Rør inn mel til blandingen løfter seg fra bollen.
3)
Elt deigen i 6-8 minutter, til den er glatt og elastisk.
4)
Dekk bunnen av en stor bolle med olje. Legg deigen i bollen, og dekk til med et håndkle. La deigen heve i en time, eller til den er dobbelt så stor.
5)
Slå ned deigen. Riv av en håndfull deig, rull den til en ball og plasser den på en stekeplate. Lag boller av hele deigen, og plasser bollene 4-5 cm fra hverandre. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve i 30 minutter.Slå ned deigen. Riv av en håndfull deig, rull den til en ball og plasser den på en stekeplate. Lag boller av hele deigen, og plasser bollene 4-5 cm fra hverandre. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve i 30 minutter.
6)
Varm en stor stekepanne med smør. Ta en bolle og rull den ut til den er 1/2 cm tykk. Legg deigen i pannen for å steke. Vend om når det kommer luftlommer i deigen. Naanbrødet er ferdig når begge sider er gyldenbrune. Stek resten av bollene.
Norsk havsalt av høy kvalitet blandet med flak av bøkvedrøkte butare. Røkt tangsalt har den rike, røykfylte smaken av åpen flamme, tilført næringsstoffene fra Polhavet. Vi har røkt butare med bøketre etter tradisjonelle metoder for å skape en fantastisk aroma og smak. Fungerer utmerket som et smaksrikt bordsalt, eller bland det i olje for å lage en røykfylt marinade. Den rike, flammegrillede smaken av åpen ild til fingerspissene. Bruk den som en tørr rub for kjøtt eller grønnsaker, i marinader eller for å forvandle dine hjemmelagde burgere. Pakket med null plast og et prisvinnende design, er tangsaltene våre en fantastisk gave til matelskere.