Angelita er fiskerdatter, vokste opp som ung tungeskjærer, lineegner og tørrfisklegger i fiskeværet Napp. Å leve av havet var en livsstil for hennes kystfiskerfamilie og er fundamentet for hennes engasjement for havet og nysgjerrigheten for tang som fremtidens mat.
Tamara vokste opp på New Zealand der hennes japanske mor serverte tang og tare til nesten alle måltider. Det algebaserte kostholdet og de japanske mattradisjonene har hun heldigvis tatt med seg til Norge. Hun er en matentusiast og elsker de gode smakene.
Det er en god blanding av kunnskap, erfaringer og tradisjoner fra stikk motsatte ender av jorda som ligger til grunnlag for Lofoten Seaweed. Selv med vidt forskjellige oppvekster har havet spilt en viktig rolle for begge to, og til overbevisningen om at tang er fremtidens mat. Det er en felles lidenskap for mat, næring og hav som driver ambisjonen om å hente tang tilbake inn i det moderne kjøkken.
Lofoten Seaweed er stolte av å være en kvinnestyrt bedrift som skaper ringvirkninger i lokalmiljøet, samtidig som vi er opptatt av å minimere miljøavtrykket vårt. Vi leverer tang og tare til Michelin-restauranter og Bocuse d’Or-finalister, og samarbeider med prisvinnende og innovative matprodusenter. Fremtidens mat ligger i havet.
Spektakulær natur, vilt hav og rorbuer som klorer seg fast i fjellsiden. Nordlys og midnattssol, storm og snøfokk. Værskiftene er like fascinerende som naturen selv. Livet her oppe er utfordrende og vakkert. Men Lofotens skjønnhet går langt dypere, dypt ned i havet.
Det finnes rundt 12.000 forskjellige tangarter i verden, og nesten 500 av dem finnes i Norge. Les mer om dem her.
Havet vårt er som naturens livmor- med enorme mengder næringsstoffer gir det grunnlag for et unikt mangfold av liv. Her finner du blant annet verdens største kaldtvanns-korallrev og den største torskebestanden i verden.
Rett utenfor døra vår ligger Nappstraumen. Dette sundet binder sammen Norskehavet og Vestfjorden, og det hurtigflytende, næringsrike vannet gir optimale vekstforhold for tang og tare. Her høster vi tangen vår. Vi holder nøye øye med dette enestående økosystemet, slik at vi kan forsikre oss om at høstemetodene våre er så bærekraftige som mulig.
COO og Medgründer
tamara@lofotenseaweed.com
+47 94877934
CEO og Medgründer
angelita@lofotenseaweed.com
+47 90673522
Salgs og Markedsansvarlig
steph@lofotenseaweed.com
+47 46331015
Bestillinger og Regnskap
kine@lofotenseaweed.com
Produksjonssjef
CFO
Produksjons assistent
Marketing Consultant (US)
carrie@statedmarketing.com
Gå dypere med vår tangblogg!