0

Pannestekt gnocchi med Lofoten Umami

Enkel og smakfull gnocchi med Lofoten Umami (eller ett av våre andre tang-dryss)
Denne oppskriften serverer ca 4 porsjoner

Ingredients:

1 kg melete poteter
250 g mel
1 egg
50 g parmesan
Olivenolje
Salt
10-15 g Lofoten Umami (eller ditt favoritt tangdryss)
Saus:
½ løk
1 fedd hvitløk
50 g smør
10 g butare

Directions:

1)
Skrell og kok potetene. La de koke til de er ordentlig myke.
2)
Mos potetene og tilsett egg, olje, parmesan, tang og mel. Bruk hendene til å kna godt.
3)
Tips! Dryss rismel eller potetstivelse på hendene, og det er mye enklere å blande og trille ut gnocchien.
4)
Kok opp vann i en kasserolle.
5)
Del opp deigen i mindre biter og rull de ut til lange pølser ca 1-2 cm bred. Skjær pølsene i emner med ca 2 cm mellomrom. 5. Sett en stor gryte med vann til å koke.
6)
Del deigen i opp i fire emner. Rull hvert emne i en lang pølse, ca 1-2 cm i diameter. Kutt pølsene med ca 2 cm mellomrom. Rull hvert emne til baller.
7)
Når vannet koker, legg en håndfull gnocchi i vannet om gangen. Pass på at du ikke legger i for mye, gnocchiene skal ikke være borti hverandre i vannet. Når gnocchien begynner å flyte er de klare til å ta ut, dette bør ta 30 sekunder til ett minutt.
8)
Fortsett med sausen:
9)
Kutt løk og hvitløk
10)
Varm opp en stekepanne med smør. Når smøret er smeltet, tilsett løken, og stek den gylden.
11)
Forsikre deg om at pannen er varm nok ved å legge i et lite stykke butare først. Hvis det bobler i kantene og endrer farge, er den varm nok. Legg resten butaren i pannen.
12)
Når butaren har blitt gyldenbrun, tilsett gnocchien i pannen og sett ned varmen. Stek gnocchien til de er brun og litt sprø.
13)
Nyt en deilig rett sammen med noen du er glad i!

Oppskrifts produkt

Nord-Norsk furikake! Laget med verdens beste råvarer, basert på Japanske tradisjoner. Dette er en smaksrik blanding av wakame, søl, sesamfrø og revet tørrfisk fra Lofoten, som tilfører enda mer smak og dybde. Visste du at tørrfisk fra Lofoten har geografisk beskyttet betegnelse akkurat som Champagne? Et element som tilfører ekstra lokal stolthet. Dette er Lofoten i en liten boks, prisbelønnet med 3. plass i Arktisk Verdiskapingskonkurranse for bruk av tradisjonelle råvarer i nye produkter. Perfekt som topping på egg,ris og hjemmelaget maki rolls eller rå fisk. Ypperlig på bacalao, fiskesuppe og fiskeburger.
109kr 156krPrisområde: 109kr til 156kr
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss