0

Tang naanbrød

Naan recipe
Saftig og godt naanbrød
Dette gode naanbrøødet er det perfekte tilskuddet til en indisk-inspirert rett eller som en enkel snack.

Denne oppskriften lager ca 15 naanbrød

Ingredients:

2 dl temperert vann
25 g fersk gjær
0,5 dl sukker
2 ss Smokey Seaweed Salt/ Arctic Seaweed Salt
1 egg, pisket
3 ss melk
12 dl hvetemel
1 ss olje
Smør til steking

Directions:

1)
Bland ut gjæren i temperert vann. Væsken skal bli kremaktig. La gjæren svelle i 10 minutter.
2)
Tilsett sukker, salt, melk og egg i gjærblandingen. Rør inn mel til blandingen løfter seg fra bollen.
3)
Elt deigen i 6-8 minutter, til den er glatt og elastisk.
4)
Dekk bunnen av en stor bolle med olje. Legg deigen i bollen, og dekk til med et håndkle. La deigen heve i en time, eller til den er dobbelt så stor.
5)
Slå ned deigen. Riv av en håndfull deig, rull den til en ball og plasser den på en stekeplate. Lag boller av hele deigen, og plasser bollene 4-5 cm fra hverandre. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve i 30 minutter.Slå ned deigen. Riv av en håndfull deig, rull den til en ball og plasser den på en stekeplate. Lag boller av hele deigen, og plasser bollene 4-5 cm fra hverandre. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle, og la de heve i 30 minutter.
6)
Varm en stor stekepanne med smør. Ta en bolle og rull den ut til den er 1/2 cm tykk. Legg deigen i pannen for å steke. Vend om når det kommer luftlommer i deigen. Naanbrødet er ferdig når begge sider er gyldenbrune. Stek resten av bollene.
7)
Server ved siden av dal-oppskriften vår, eller din favorittsuppe!

Oppskrifts produkt

Norsk høykvalitets havsalt blandet med bøkvedrøkte wakame flak. Dette saltet har en rik, røykfylt smak av åpen flamme som løfter både kjøtt, grønnsaker og vegetarretter. Wakame flakene røykes med bøketre etter tradisjonelle metoder for å gi en dyp og naturlig aroma.
Bruk det som et smaksrikt bordsalt til egg, kjøtt og grønnsaker, eller bland det i olje for å lage en fyldig marinade. Perfekt til å tilsette på stekte poteter, i burger eller drysse over pizza for en enda rundere og mer kompleks smak.
 
96kr147kr
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss