fbpx
0
-->

Fingertare

(Laminaria digitata)

Fingertare er glatt, læraktig og litt tøffere enn Sukkertare/Sugar Kelp. Den er gyldenbrun i fargen og har et bredt blad som deler seg i sifre eller fingerlignende strimler. Vanligvis 1-2 meter lang med 5-20 ‘fingre’. Det er hjerteligere enn Sugar Kelp, med et tykkere blad og en salt, mineralsk smak. Høy i jod.

Bløtlegg i 20 minutter. Fingertare kan tilberedes og brukes som en hvilken som helst grønnsak, eller brukes til å pakke inn eller dampe andre matvarer. Gjør et godt “vegetarisk suppeben” for næringsrike, solide buljonger som gir den unike umami -smaken (ligner den japanske taren, som ble brukt til å lage dashi). Det hjelper også fordøyelsen når den tilsettes til vannet for å bløtlegge/koke tørkede bønner.

[]
×
Enter your email to add this item to cart

Get 10% off your first purchase!

NO THANKS! Add item to cart *By completing this, you are signing up to receive our emails. You can unsubscribe at any time.
×