1

Butaresalat med nudler og reker

prawn noodle salad with winged kelp on a plate
Frisk salat full av smak og næring. Den perfekte lunch på en varm sommerdag!
Gir 4 porsjoner

Ingredients:

120g Agurk
20g Butare
12 Reker
100g glass nudler
1ts salt
Dressing:
2ss Hvitvinseddik
1ss mirin( du kan erstatte med hvitvin og ¼ ts med sukker)
1 ss sukkker
¼ ts salt
1 ts med soya saus
½ ts sesamolje
1ss vegetablilsk olje

Directions:

1)
Bløtlegg tare i kaldt vann i 10 minutter, vri ut vannet forsiktig og blancher i 1 minutt i kokende vann. Kjøl så ned i kaldt vann.
2)
Kutt agurk på langs og ta bort frøene. Kutt og sprinkle med salt og bland godt. LA ligg i 20 minutter for å dra vannet ut av agurken. Skyll så av og tørk med en ren klut.
3)
La glassnudlene småkoke i 3 minutter mens du rør, ta bort vannet og skyll godt med kaldt vann.
4)
Bland godt sammen inngrediensene til dressingen.
5)
Rens og rengjør rekene, la de småkoke i 2 minutter.
6)
Bland nudler med butare, dressing og agurk, flytt over til serveringsfat og toppes med reker.

Oppskrifts produkt

Håndhøstet, økologisk butare med mild og behagelig smak av havet! Smakfull og næringsrik ingrediens som kan benyttes som en grønnsak i supper, salater, wok og gryter. Tare brukes mye i asiatiske retter, men her er det kun fantasien som setter grenser! Passer ypperlig veganere og vegetarianere som har behov for naturlige vitaminer, mineraler og jod i kostholdet.
60kr
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss