Varm 25 g av smøret og olivenolje i en stor kjele over middels varme. Når det koker, tilsett purre, hvitløk og litt salt. Senk varmen og la småkoke i ca 10 minutter. Tilsett finkuttet sopp med et dryss trøffeltangsalt. La koke i ytterligere 10 minutter.
2)
Kok opp vann med buljong og la småkoke på svak varme i en ny kasserolle.
3)
Tilsett risen i kasserollen og rør godt. Tilsett deretter vinen. Øk varmen litt og la koke til væsken har fordampet.
4)
Tilsettbuljongen i grønnsakene, en øse om gangen. Rør ofte, og tilsett mer buljong når det blir absorbert. Etter omtrent 25 minutter skal risen kokes, med bare et snev av tekstur. Bruk alt av buljong.
5)
Smak til med salt og pepper og ta i resten av smøret. Server med revet parmesan og litt ekstra trøffletang på toppen.
Oppskrifts produkt
Den unike smaken av trøffeltang blandet med norsk havsalt. Trøffeltangsalt har smaksnoter av hvite trøfler og østers – det er ingen annen smak som det! Dette veganske, glutenfrie saltet er for den sanne matelskeren. Trøffeltang er spesielt smakfull når den brukes sammen med fett som smør, fløte og olje. Pakket med null plast og med et prisvinnende design, er dette produktet en fantastisk gave.