fbpx
Internasjonal frakt
0
-->

Stekt ris med butare

Image of winged kelp fried rice

Winged Kelp Fried Rice

Tilsvarer 4 porsjoner
Ingredienser:

  • 400 g langkornet ris
  • 2 ss olje
  • 1 purre
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 gulrøtter
  • 200 g mais
  • 20 g butare
  • 2 ss soyasaus
  • ½ ss mirin (risvin)
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Forkok ris og sett på kjøl over natten for best resultat.
  2. Varm en stor stekepanne med 1 ss olje på middels varme. Tilsett purre og kok i 5 minutter. Tilsett hvitløk og rør godt.
  3. Tilsett mais og gulrot i terninger. Sett ned varmen og stek grønnsakene mens du rører godt.
  4. Varm opp en stekepanne med olje. For å teste om oljen er varm nok, legg et lite stykke butare i pannen. Oljen skal boble, og tangen endrer farge nesten umiddelbart. Når pannen er varm nok, legg i resten av butaren og stek den i olje i 10-15 sekunder til den er gyldenbrun. Legg den ferdigstekte butaren på et papirhåndkle og la avkjøle.
  5. Tilsett den ferdigkokte risen i pannen sammen med purre og gulrot. Rør rundt og tilsett soyasaus, mirin og salt. Når risblandingen er rørt rundt med veske, ha i resten av butaren og bland godt.
  6. Dryss litt butare på toppen før servering.

Share your meal, and tag @lofotenseaweed on Instagram

Følg oss