3

Stekt ris med butare

Image of winged kelp fried rice
Enkel og smakfull vegansk middag – perfekt på en kald høstkveld.
Plantebasert middag med masse smak.

Tilsvarer 4 porsjoner

Ingredients:

400 g langkornet ris
2 ss olje
1 purre
2 fedd hvitløk
3 gulrøtter
200 g mais
20 g butare
2 ss soyasaus
½ ss mirin (risvin)
1 ts salt

Directions:

1)
Forkok ris og sett på kjøl over natten for best resultat.
2)
Varm en stor stekepanne med 1 ss olje på middels varme. Tilsett purre og kok i 5 minutter. Tilsett hvitløk og rør godt.
3)
Tilsett mais og gulrot i terninger. Sett ned varmen og stek grønnsakene mens du rører godt.
4)
Varm opp en stekepanne med olje. For å teste om oljen er varm nok, legg et lite stykke butare i pannen. Oljen skal boble, og tangen endrer farge nesten umiddelbart. Når pannen er varm nok, legg i resten av butaren og stek den i olje i 10-15 sekunder til den er gyldenbrun. Legg den ferdigstekte butaren på et papirhåndkle og la avkjøle.
5)
Tilsett den ferdigkokte risen i pannen sammen med purre og gulrot. Rør rundt og tilsett soyasaus, mirin og salt. Når risblandingen er rørt rundt med veske, ha i resten av butaren og bland godt.
6)
Dryss litt butare på toppen før servering – Bon appetite!

Oppskrifts produkt

Håndhøstet, økologisk butare med mild og behagelig smak av havet! Smakfull og næringsrik ingrediens som kan benyttes som en grønnsak i supper, salater, wok og gryter. Tare brukes mye i asiatiske retter, men her er det kun fantasien som setter grenser! Passer ypperlig veganere og vegetarianere som har behov for naturlige vitaminer, mineraler og jod i kostholdet.
85kr
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss