En ny vri på den tradisjonelle risgrøten! Vegansk og full av smak og næring
Gir 4 porsjoner
Ingredients:
225g korte fullkornsris
1180ml vann
10g tørket sopp
80g østers sopp
150g kastanjesopp
5g tørket butare
2 ts Arctic Seaweed Salt
2 ss vegetabilsk olje
1 ss sesam olje
2 ss sesam frø
Directions:
1)
Skyll ris og la ligge i vann i 30 minutter
2)
Legg butare i kaldt vann
3)
I en liten panne, varm opp sesamolje og varm risen på høy varme i 2 minutter og deretter tilsett vannet.
4)
Tilsett tørket sopp og salt, la simre i 15 minutter
5)
Rens og kutt sopp og stek til gylden brun med vegetabilsk olje, spar noe til topping.
6)
Rens og ta bort vannet på butare, tilsett risen sammen med stekt sopp og la småkoke i 15 minutter.
7)
Koketid på ca 25 minutter, til risen er myk.
8)
Overfør grøten til en bolle, dekorer med resterende sopp og sprinkle med sesamfrø.
Oppskrifts produkt
Norsk havsalt av høy kvalitet blandet med flak av økologisk butare. Arctic Seaweed Salt gir en ny dybde av smaken som er både rund og tilfredsstillende. En naturlig boost av umami som gir smak og næring til måltidene dine. Bruk som vanlig havsalt eller bordsalt, og nyt de ekstra fordelene med tang. Det er salt - men bedre! Pakket med null plast og et prisvinnende design, er tangsaltene våre en fantastisk gave til matelskere.