0

Dal (linsecurry) med butare

Smakfull dal full av proteiner og mineraler. Vi anbefaler Ć„ teste denne ut sammen med vĆ„r oppskrift pĆ„ saftige naanbrĆød.
Denne varmende retten gir nƦring og krydder til hverdagen. DrĆøm deg bort til varmere land og andre kulturer med denne retten full av smak, nƦring og hygge!

Ingredients:

1 ss olje
1 lĆøk
2 fedd hvitlĆøk
2 ss revet ingefƦr
4,5 dl gulrot
10 g butare (Wakame)
2 ts karri
1 ts spisskummen
Ā½ ts gurkemeie
3 dl tĆørkede rĆøde linser
1 boks kokosmelk
500 ml buljong

Directions:

1)
Varm opp en stor gryte, og tilsett olje. SkjƦr lĆøken i terninger, og ha i gryten nĆ„r oljen er ordentlig varm. Stek lĆøken gylden. Hakk hvitlĆøk og tilsett i gryten. Senk varmen ned til middels varme.
2)
Skrell og hakk gulrĆøtter i fine terninger. Skrell og rasp ingefƦren. Tilsett gulrĆøtter og ingefƦr i gryten, og rĆør sammen. La blandingen smĆ„koke i 3-5 minutter.
3)
Rehydrer den tĆørkede butaren, ved Ć„ legge den i en bolle med vann i 5 minutter. Hell av vannet, og skjƦr den opp i mindre biter. Ha butaren i gryten, og rĆør godt.
4)
Tilsett karri, spisskummen og gurkemeie i gryten. Kok i 5 minutter.
5)
Tilsett linser, kokosmelk og buljong. Sett ned varmen. Legg pĆ„ lokk pĆ„ gryten, og rĆør med jevne mellomrom.
6)
Kok i 30 minutter. NĆ„r linsene er myke, krydrer du med salt og pepper.
7)
Server retten med ris, salat eller brĆød. Kombiner gjerne denne retten med naan-brĆød med sukkertare – Se egen oppskrift.
8)
Nyt med godt selskap!

Oppskrifts produkt

HĆ„ndhĆøstet, Ćøkologisk butare med mild og behagelig smak av havet! Smakfull og nƦringsrik ingrediens som kan benyttes som en grĆønnsak i supper, salater, wok og gryter. Tare brukes mye i asiatiske retter, men her er det kun fantasien som setter grenser! Passer ypperlig veganere og vegetarianere som har behov for naturlige vitaminer, mineraler og jod i kostholdet.
85kr
KjĆøp

Del ditt mƄltid, og tagg @lofotenseaweed pƄ Instagram

FĆølg oss