0

Arancini med tang

Nydelige risottoboller med tang. Perfekt sammen med en frisk salat eller som snack.
Denne oppskriften gir deg ca 16 boller
45 minutter

Ingredients:

1 løk
2 fedd hvitløk
7 dl buljong
2 dl risottoris (Carnaroli eller Arborio)
2 ss valnøtter
1 dl mozzarella
1 dl fonitaost
2 ss Simply Seaweed
2 egg
1 dl parmesan
3 dl brødsmuler Stekeolje

Directions:

1)
Skjær løk og hvitløk. Stek det til det blir gyllenbrunt.
2)
Tilsett buljong og ris. La småkoke i 20 minutter på svak varme til risen er myk. La risen avkjøle.
3)
Mens risen avkjøles, bland mozzarella, fontina, hakkede valnøtter og nori i en bolle.
4)
Pisk egg, og rør inn den tempererte risen. Bland inn to tredjedeler av brødsmulene og parmesan.
5)
Finn frem en tallerken og hell i resten av brødsmulene.
6)
Bruk hendene til å lage risboller. Trykk deretter tommelen inn i midten av risbollen, og ha i 2 ts av valnøtt- og osteblandingen. Trykk sammen ballen og rull den først i egg, så i brødsmulene. Gjør dette med hele risblandingen.
7)
Avkjøl risballene i kjøleskapet i 1 time for best mulig resultat.
8)
Når risballene er avkjølt, kan du varme opp en stekepanne med olje. Vent til at stekepannen er helt varm. Du kan teste varmen ved å legge en av arancini-ballene dine i pannen. Når oljen begynner å boble rundt kantene, er det klart.
9)
Friter risballene i 3 til 4 minutter til de er gylne og sprø.

Oppskrifts produkt

Visste du at tang og tare er de mest næringsrike plantene på planeten?  Gi deg selv et boost med vitaminer og mineraler med et liten dæsj om dagen.  Arctic Ocean Greens er en naturlige blanding av butare og søl, med en god smak av umami. Helt enkelt- dryss påmaten din.
✓ Økologisk sertifisert ✓ Bærekraftig høstet i Lofoten ✓ 100% naturlig ✓ Perfekt for vegansk og plantebasert kosthold ✓ Full av vitaminer og mineraler ✓ Naturlig kilde til jod ✓ Glutenfritt ✓ Saltfritt ✓ Perfekt gave fra havet
91kr138kr
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss