Nydelige risottoboller med tang. Perfekt sammen med en frisk salat eller som snack.
Denne oppskriften gir deg ca 16 boller
45 minutter
Ingredients:
1 løk
2 fedd hvitløk
7 dl buljong
2 dl risottoris (Carnaroli eller Arborio)
2 ss valnøtter
1 dl mozzarella
1 dl fonitaost
2 ss Søl flak (eller Arctic Ocean Greens)
2 egg
1 dl parmesan
3 dl brødsmuler Stekeolje
Directions:
1)
Skjær løk og hvitløk. Stek det til det blir gyllenbrunt.
2)
Tilsett buljong og ris. La småkoke i 20 minutter på svak varme til risen er myk. La risen avkjøle.
3)
Mens risen avkjøles, bland mozzarella, fontina, hakkede valnøtter og søl i en bolle.
4)
Pisk egg, og rør inn den tempererte risen. Bland inn to tredjedeler av brødsmulene og parmesan.
5)
Finn frem en tallerken og hell i resten av brødsmulene.
6)
Bruk hendene til å lage risboller. Trykk deretter tommelen inn i midten av risbollen, og ha i 2 ts av valnøtt- og osteblandingen. Trykk sammen ballen og rull den først i egg, så i brødsmulene. Gjør dette med hele risblandingen.
7)
Avkjøl risballene i kjøleskapet i 1 time for best mulig resultat.
8)
Når risballene er avkjølt, kan du varme opp en stekepanne med olje. Vent til at stekepannen er helt varm. Du kan teste varmen ved å legge en av arancini-ballene dine i pannen. Når oljen begynner å boble rundt kantene, er det klart.
9)
Friter risballene i 3 til 4 minutter til de er gylne og sprø.
Oppskrifts produkt
Arctic Ocean Greens er en perfekt salterstatter og krydder som hever smaken på ethvert måltid. Passer utmerket til sjømat, supper og gryter, og i brød og bakst. Bruk den helt enkelt i smoothie, grøt og kaker. Dette produktet er perfekt for veganere og vegetarianere som ønsker en dyp umami smak med et ekstra næringsboost.