Det finnes tre typer alger: røde, brune og grønne. I Norge er det nesten 500 algearter fra de tre gruppene. Vi fokuserer mesteparten av høstingen vår på de seks artene nedenfor, delvis på grunn av deres overflod, og delvis på grunn av deres utmerkede smak og tekstur. Klikk på bildene nedenfor for å finne ut mer om hver type.
Som et av få selskaper som høster viltvoksende alger, har vi en plikt og ansvar for å beskytte og ivareta økosystemet. Høstemetodene våre er nøye gjennomgått og overvåket for å sikre sunn gjenvekst, og minimal påvirkning på det lokale marinelivet. Vi høster kun i rene farvann, i sesongbestemte perioder, vekk fra forurensende aktivitet. Vi bruker et rotasjonssystem, slik at områdene vi høster alltid har hatt tilstrekkelig tid til gjenvekst og reproduksjon. Denne tiden varierer fra art til art. All høstedata blir registert i vårt eget system, og fangsten blir rapportert til Råfisklaget.
Les mer
Å høste din egen tang er en givende hobby som kobler deg til en av verdens eldste matkilder. Vi har satt sammen en praktisk guide for å vise deg nøyaktig hvordan du kommer i gang.
Les mer
Lofoten Seaweed er DEBIO-godkjent og vår tang er sertifisert økologisk. DEBIO er anerkjent av Organic Agriculture Europe. Seagreens of Norway er et varemerke utviklet av Norwegian Seaweed Association (NSA). Produkter med dette merket har råvarer fra norskekystens rene sjøvann, og er høstet og deklarert slik at kunder og forbrukere kan ha tillit til opprinnelse, kvalitet og bærekraft.
For å sikre at forsyningen vår tilfredsstiller etterspørsel, vil vi i enkelte tilfeller supplere med økologisk dyrket butare og sukkertare fra Lofoten.