0

Røkt fiskesuppe med algeperler

Dette er en solid, trøstende skål med suppe som er fullpakket med smak takket være røkt fisk og vår krydderblanding av fisk og sjømat. Denne metoden for posjering gjør det vanskelig å overkoke fisken – den skaper en deilig myk tekstur som passer til den silkemyke suppen. Topp den av med friske urter, olivenolje og en skje med algeperler, så har du den perfekte retten til ditt neste middagsselskap!
Makes 4 – 6 servings

Ingredients:

500 g røkt hyse (eller annen hvit fisk, f.eks. kveite), uten skinn og bein.
1 fennikelløk, i tynne skiver
2 brune løk, i tynne skiver
300 g sellerirot, kuttet i 1 cm terninger
15g Fish & Seafood Spice Blend
500 ml fiske- eller grønnsakskraft
1L helmelk
50 ml krem
75 g usaltet smør
1-2 ts salt (eller mer etter smak)
Svart pepper
20 g fersk dill (stilker og kvister atskilt)
20 g frisk persille, hakket
150 ml tørr hvitvin
Drypp olivenolje til slutt
4 ts algeperler

Directions:

1)
Ta fisken ut av kjøleskapet og la den få romtemperatur.
2)
Smelt smøret over svak varme i en stekepanne som du har lokk til. Svett løken, fennikelen og dillstilkene forsiktig til de er myke, men ikke farget (ca. 10 minutter).
3)
Tilsett Fish & Seafood krydderblandingen og rør til grønnsakene er dekket.
4)
Skru opp varmen litt, tilsett deretter hvitvinen og la det småkoke til volumet er halvert.
5)
Tilsett fiskekraft og sellerirot i pannen, og la det deretter småkoke. Kok i ca 20 minutter, eller til selleriroten er myk.
6)
Varm opp melken til rett under kokepunktet i en separat panne, pass på at den ikke koker over. Fjern fra varmen og tilsett umiddelbart den røkte fisken. Sett til side i 20 minutter for å la fisken posjere.
7)
Fjern fisken forsiktig med en hullsleiv og la den hvile på en varm tallerken mens du lager suppen.
8)
Bland melken, fløten og suppebunnen i en blender og kjør til en jevn masse. Du kan gjøre dette i partier hvis blenderen din er for liten. Smak til med salt og sort pepper.
9)
På dette tidspunktet kan du føre suppen gjennom en sil for en jevnere konsistens hvis du vil.
10)
Til servering: fordel fisken jevnt mellom fire varme boller. Hell en sjenerøs porsjon suppe over fisken, drypp deretter med olivenolje, dryss med resten av dill og persille, og avslutt med en teskje algeperler.
11)
Server umiddelbart med brød og trøffeltangsmør.

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss