0

Gulrotkake med tang

Smakfull gulrotkake med tare – ekstra saftig og god!
Perfekt høstkake – og de andre sesongenei året! Full av krydrig smak og friskt fyll.

Gir ca 6 porsjoner.
90 minutter

Ingredients:

4,5 dl mel
2 ss bakepulver
2 ts vaniljepulver
2 ts kanel
2,5 dl olje
1 dl hvitt sukker
1,5 dl brunt sukker
4 egg
7 dl revne gulrøtter
15 gram Arctic Ocean Greens
2 dl valnøtter
0,5 dl rosiner
Glasur:
200 g Philadelphia kremost
4 ss melis
2 ts vaniljesukker. Valnøtter til pynt

Directions:

1)
Bland mel, bakepulver, vaniljepulver og kanel i en bolle.
2)
Pisk egg og sukker til eggedosis i en egen bolle.
3)
Finn frem en stekepanne og tilsett olje. Vent til stekepannen er ordentlig varm, og tilsett sukketare. Stek tangen til den har en gylden brunfarge.
4)
Kutt eller knus tangen til små biter.
5)
Bland forsiktig tang inn i eggedosisen, og la den hvile i 5 minutter.
6)
Rør det tørre inn i den våte blandingen.
7)
Tilsett gulrøtter, valnøtter og rosiner.
8)
Hell blandingen i kakeformen og sett den i ovnen. Stekes i en time på 180 grader.
9)
Lag Glasuren:
10)
Pisk kremost, melis og vaniljesukker til den er hvit og luftig.
11)
Smør glasuren over kaken når den er avkjølt.
12)
Dryss på melis og valnøtter.
13)
Nyt en deilig frisk kake!

Oppskrifts produkt

Arctic Ocean Greens er et rent tangdryss av wakame( butare) og søl, uten tilsatt salt. Denne smakfulle blandingen er rik på umami og løfter smaken i ethvert måltid. Den passer ypperlig til sjømat, supper og gryter, samt i brød og bakst. Du kan også bruke den i smoothie, grøt eller yoghurt. Et ideelt alternativ for deg som vil redusere saltinntaket uten å gå på kompromiss med smaken. Spesielt populær blant veganere og vegetarianere som ønsker en dyp umami smak og et ekstra næringsboost.

96kr 147krPrisområde: 96kr til 147kr
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss