fbpx
0
-->

Sukkertare

(Saccharina latissima)

Sukkertare er lett gjenkjennelig med krusete kanter og en alligatorlignende hud. Den er gulbrun i fargen. Vokser raskt, opptil 4 meter i lengde og 60 cm bred. Høy i umami smak. Sukkertare produserer også mannitol, et naturlig sukker som gir maten en sødme. Soak og la det småkoke for å lage en lett buljong. Hele bladet kan brukes til å pakke inn og dampe grønnsaker, kjøtt og fisk. Den ferske taren er mildere og kan brukes som en grønn grønnsak i wokmåltider og salater.

Godt egnet som naturlig smakforsterker/krydder. Dryss på grønnsaker, fisk eller kjøtt. Passer godt til nøtter, tørket frukt og sjokolade til dessert og kaker.

[]
×
Enter your email to add this item to cart

Get 10% off your first purchase!

NO THANKS! Add item to cart *By completing this, you are signing up to receive our emails. You can unsubscribe at any time.
×