fbpx
Internasjonal frakt
0
-->

Syltet fingertare med ingefær og chili

pickle

Syltet fingertare med ingefær og chili

2 syltetøyglass

Ingredienser:

  • 175 g fersk fingertare
  • 125 ml eplecidereddik
  • 1,5 ts salt
  • 35 g sukker
  • 5-7 tynne skiver ingefær
  • 3-5 fedd hvitløk
  • 1/2 liten chili, skivet

Fremgangsmåte:

  1. Steriliser syltetøyglassene.
  2. Hvis du bruker tørket fingertare, må du først rehydrere den ved å legge den i vann og la den trekke i ca 30 minutter. Når tangen er rehydrert, skjær den opp i ønsket størrelse.
  3. Bland eddik, salt og sukker i en panne med 250 ml vann. Kok opp.
  4. Legg fingertaren i krukken med ingefær, chili og hvitløksfedd.
  5. Hell den varme saltlaken over tangen, så den dekker alt i glasset. Sett på lokket og stram godt.
  6. Den syltede tangen smaker best når den har stått kaldt i ca en måned. Oppbevar i kjøleskap.

Share your meal, and tag @lofotenseaweed on Instagram

Følg oss