fbpx
International
shipping
0
-->

Sukkertare-lasagne

Sukkertare-lasagne

Ingredienser tomatsaus:

  • 2 løk
  • 5 hvitløksfedd
  • olivenolje
  • 2 ss oregano
  • 2 ss tørket basilikum
  • 2 ts røkt paprika
  • 1 ts kanel
  • Salt og pepper
  • 800 g hermetiserte hakkede tomater
  • 3 ss sukker

Spinatfyll

  • 6 store sopp
  • Olivenolje
  • 400 g frossen spinat
  • Salt og pepper

Bechamelsaus

  • 50 g smør eller margarin
  • 50 g mel
  • 700 ml melk
  • En klype muskatnøtt
  • Salt og pepper
  • Fersk sukkertare Ost
  • Simply Seaweed
  • Oregano

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk og hvitløk, og stek i en gryte med olivenolje til løken er gylden.
  2. Tilsett oregano, tørket basilikum, røkt paprika, kanel, salt og pepper etter smak. Stek i et par minutter.
  3. Tilsett hakkede tomater og sukker. La småkoke i minst 20 minutter.
  4. Kutt sopp og stek i en panne med olivenolje.
  5. Tilsett frossen spinat og kok på svak varme. La overflødig vann fordampe. Smak til med salt og pepper.
  6. Smelt smør i en gryte. Tilsett mel, og la koke i 1-2 minutter, eller til det begynner å bli litt brunt.
  7. Tilsett 700 ml melk under omrøring. Fortsett å røre til all melken er godt innarbeidet og sausen begynner å tykne. Tilsett en klype muskatnøtt og salt og pepper etter smak.
  8. Bland ¾ av bechamelsausen med spinaten og champignon. Spar resten til senere.
  9. Kok den ferske sukkertaren i salt vann i 4-5 minutter til de blir lysegrønn og myk.
  10. Sil tangstrimlene og kutt dem i passende deler til en ildfast form.
  11. Legg sukkertare, tomatsaus, bechamelsaus og spinat lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss revet ost på toppen.
  12. Stek lasagnen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30-40 minutter, eller til osten har smeltet og begynner å bli brun.
  13. Strø over litt Simply Seaweed over osten til slutt.
Select your currency
NOK Norske Kroner
EUR Euro