fbpx
0
Fri frakt for order over 300kr i Norge
NO EN

Sukkertare-lasagne

Nydelig alternativ lasagne med sukkertare
Imponer på neste familiemiddag med denne lasagnen – en ny vri på klassikeren!

Ingredients:

2 løk
5 hvitløksfedd
olivenolje
2 ss oregano
2 ss tørket basilikum
2 ts røkt paprika
1 ts kanel
Salt og pepper
800 g hermetiserte hakkede tomater
3 ss sukker
Spinatfyll:
6 store sopp
Olivenolje
400 g frossen spinat
Salt og pepper
Bechamelsaus:
50 g smør eller margarin
50 g mel
700 ml melk
En klype muskatnøtt
Salt og pepper
Fersk sukkertare Ost
Simply Seaweed
Oregano

Directions:

1)
Finhakk løk og hvitløk, og stek i en gryte med olivenolje til løken er gylden.
2)
Tilsett oregano, tørket basilikum, røkt paprika, kanel, salt og pepper etter smak. Stek i et par minutter.
3)
Tilsett hakkede tomater og sukker. La småkoke i minst 20 minutter.
4)
Kutt sopp og stek i en panne med olivenolje.
5)
Tilsett frossen spinat og kok på svak varme. La overflødig vann fordampe. Smak til med salt og pepper.
6)
Smelt smør i en gryte. Tilsett mel, og la koke i 1-2 minutter, eller til det begynner å bli litt brunt.
7)
Tilsett 700 ml melk under omrøring. Fortsett å røre til all melken er godt innarbeidet og sausen begynner å tykne. Tilsett en klype muskatnøtt og salt og pepper etter smak.
8)
Bland ¾ av bechamelsausen med spinaten og champignon. Spar resten til senere.
9)
Kok den ferske sukkertaren i salt vann i 4-5 minutter til de blir lysegrønn og myk.
10)
Sil tangstrimlene og kutt dem i passende deler til en ildfast form.
11)
Legg sukkertare, tomatsaus, bechamelsaus og spinat lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss revet ost på toppen.
12)
Stek lasagnen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30-40 minutter, eller til osten har smeltet og begynner å bli brun.
13)
Strø over litt Simply Seaweed over osten til slutt.

Oppskrifts produkt

Visste du at tang og tare er de mest næringsrike plantene på planeten?  Gi deg selv et boost med vitaminer og mineraler med et liten dæsj om dagen.  Denne naturlige blandingen av butare og søl gir en god smak av umami. Helt enkelt- dryss påmaten din.
✓ Økologisk sertifisert ✓ Bærekraftig høstet i Lofoten ✓ 100% naturlig ✓ Perfekt for vegansk og plantebasert kosthold ✓ Full av vitaminer og mineraler ✓ Naturlig kilde til jod ✓ Glutenfritt ✓ Saltfritt ✓ Perfekt gave fra havet
kr145
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss
[]
×
Sign up to our newsletter and

Get 10% off your first purchase!

NO THANKS! Add item to cart *By completing this, you are signing up to receive our emails. You can unsubscribe at any time.
×