fbpx
0
-->

Pestoboller med butare

Smakfulle påestoboller med butare

Ingredients:

25 g fersk basilikum
10 g tørket butare
35 g malt mandel
75 g olivenolje
50 g geitost, revet
Salt
1 fedd hvitløk
Sitronsaft
Ingredienser til selve bollen:
500 g mel
1 ss sukker
1 ts salt
7 g tørrgjær
350 ml melk
75 g smør

Directions:

1)
Bløtlegg butaren i ca 30 minutter i vann.
2)
Når tangen er rehydrert, tørk av vannet.
3)
Bland alle ingrediensene i en blender og smak til med sitron.
4)
Gå videre til bolledeigen:
5)
Varm opp melken, uten å koke. Tilsett smør og avkjøl til lunkent.
6)
Ha mel, sukker, salt og gjær i en stor bolle. Bland godt. Tilsett mel, og elt i 10 minutter til deigen er glatt og fin. Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle, og la heve til dobbel i størrelse.
7)
Rull ut deigen til et rektangel, ca 1 cm tykk. Fordel pestoen på overflaten, helt til kantene. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser på 2 cm på langs. Tvinn hver remse og snurr den to ganger rundt samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over bollen,n og fest enden på undersiden.
8)
Plasser de formede bollene på et stekebrett og forvarm ovnen til 180 grader. La bollene heve til de er doblet (ca. 30 minutter).
9)
Stek i 15-20 minutter på 180 grader.
10)
Nyt ferske pestoboller med en kopp varm te!

Oppskrifts produkt

Vegansk tangdryss bestående av våre favoritter – søl og butare. Et smakfullt og næringsrikt dryss om er en perfekt superfood!
kr145.00
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss
[]
×
Enter your email to add this item to cart

Get 10% off your first purchase!

NO THANKS! Add item to cart *By completing this, you are signing up to receive our emails. You can unsubscribe at any time.
×