fbpx
Internasjonal frakt
0
-->

Pestoboller med butare

Pestoboller med butare

Butarepesto ingredienser:

  • 25 g fersk basilikum
  • 10 g tørket butare
  • 35 g malt mandel
  • 75 g olivenolje
  • 50 g geitost, revet
  • Salt
  • 1 fedd hvitløk
  • Sitronsaft

1. Bløtlegg butaren i ca 30 minutter i vann.
2. Når tangen er rehydrert, tørk av vannet.
3. Bland alle ingrediensene i en blender og smak til med sitron.

Ingredienser boller:

  • 500 g mel
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 7 g tørrgjær
  • 350 ml melk
  • 75 g smør

1. Varm opp melken, uten å koke. Tilsett smør og avkjøl til lunkent.
2. Ha mel, sukker, salt og gjær i en stor bolle. Bland godt. Tilsett mel, og elt i 10 minutter til deigen er glatt og fin. Dekk til deigen med et kjøkkenhåndkle, og la heve til dobbel i størrelse.
3. Rull ut deigen til et rektangel, ca 1 cm tykk. Fordel pestoen på overflaten, helt til kantene. Brett deigen i to på langs og skjær ut remser på 2 cm på langs. Tvinn hver remse og snurr den to ganger rundt samlede fingre. Avslutt med å trekke siste del av remsen på tvers over bollen,n og fest enden på undersiden.
4. Plasser de formede bollene på et stekebrett og forvarm ovnen til 180 grader. La bollene heve til de er doblet (ca. 30 minutter).
5. Stek i 15-20 minutter på 180 grader. 

Share your meal, and tag @lofotenseaweed on Instagram

Følg oss