0

Gulrotkake med tang

Smakfull gulrotkake med tare – ekstra saftig og god!
Perfekt høstkake – og de andre sesongenei året! Full av krydrig smak og friskt fyll.

Gir ca 6 porsjoner.
90 minutter

Ingredients:

4,5 dl mel
2 ss bakepulver
2 ts vaniljepulver
2 ts kanel
2,5 dl olje
1 dl hvitt sukker
1,5 dl brunt sukker
4 egg
7 dl revne gulrøtter
15 gram Arctic Ocean Greens
2 dl valnøtter
0,5 dl rosiner
Glasur:
200 g Philadelphia kremost
4 ss melis
2 ts vaniljesukker. Valnøtter til pynt

Directions:

1)
Bland mel, bakepulver, vaniljepulver og kanel i en bolle.
2)
Pisk egg og sukker til eggedosis i en egen bolle.
3)
Finn frem en stekepanne og tilsett olje. Vent til stekepannen er ordentlig varm, og tilsett sukketare. Stek tangen til den har en gylden brunfarge.
4)
Kutt eller knus tangen til små biter.
5)
Bland forsiktig tang inn i eggedosisen, og la den hvile i 5 minutter.
6)
Rør det tørre inn i den våte blandingen.
7)
Tilsett gulrøtter, valnøtter og rosiner.
8)
Hell blandingen i kakeformen og sett den i ovnen. Stekes i en time på 180 grader.
9)
Lag Glasuren:
10)
Pisk kremost, melis og vaniljesukker til den er hvit og luftig.
11)
Smør glasuren over kaken når den er avkjølt.
12)
Dryss på melis og valnøtter.
13)
Nyt en deilig frisk kake!

Oppskrifts produkt

Visste du at tang og tare er de mest næringsrike plantene på planeten?  Gi deg selv et boost med vitaminer og mineraler med et liten dæsj om dagen.  Arctic Ocean Greens er en naturlige blanding av butare og søl, med en god smak av umami. Helt enkelt- dryss påmaten din.
✓ Økologisk sertifisert ✓ Bærekraftig høstet i Lofoten ✓ 100% naturlig ✓ Perfekt for vegansk og plantebasert kosthold ✓ Full av vitaminer og mineraler ✓ Naturlig kilde til jod ✓ Glutenfritt ✓ Saltfritt ✓ Perfekt gave fra havet
8.6112.61
Kjøp

Del ditt måltid, og tagg @lofotenseaweed på Instagram

Følg oss