fbpx
Internasjonal frakt
0
-->

Gulrot- og sukketarekake

Gulrot- og sukketarekake

Ingredienser:

  • 4,5 dl mel
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ts vaniljepulver
  • 2 ts kanel
  • 2,5 dl olje
  • 1 dl hvitt sukker
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 4 egg
  • 7 dl revne gulrøtter
  • 15 gram stekt og malt sukketare
  • 2 dl valnøtter
  • 0,5 dl rosiner

Glasur:

  • 200 g Philadelphia kremost
  • 4 ss melis
  • 2 ts vaniljesukker valnøtter til pynt

Fremgangsmåte:

  1. Bland mel, bakepulver, vaniljepulver og kanel i en bolle.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis i en egen bolle.
  3. Finn frem en stekepanne og tilsett olje. Vent til stekepannen er ordentlig varm, og tilsett sukketare. Stek tangen til den har en gylden brunfarge.
  4. Kutt eller knus tangen til små biter.
  5. Bland forsiktig tang inn i eggedosisen, og la den hvile i 5 minutter.
  6. Rør det tørre inn i den våte blandingen.
  7. Tilsett gulrøtter, valnøtter og rosiner.
  8. Hell blandingen i kakeformen og sett den i ovnen. Stekes i en time på 180 grader.

Glasur:

  1. Pisk kremost, melis og vaniljesukker til den er hvit og luftig.
  2. Smør glasuren over kaken når den er avkjølt.
  3. Dryss på melis og valnøtter.

Share your meal, and tag @lofotenseaweed on Instagram

Følg oss