Gulrot- og sukketarekake

Gulrot- og sukketarekake
Ingredienser:
- 4,5 dl mel
- 2 ss bakepulver
- 2 ts vaniljepulver
- 2 ts kanel
- 2,5 dl olje
- 1 dl hvitt sukker
- 1,5 dl brunt sukker
- 4 egg
- 7 dl revne gulrøtter
- 15 gram stekt og malt sukketare
- 2 dl valnøtter
- 0,5 dl rosiner
Glasur:
- 200 g Philadelphia kremost
- 4 ss melis
- 2 ts vaniljesukker valnøtter til pynt
Fremgangsmåte:
- Bland mel, bakepulver, vaniljepulver og kanel i en bolle.
- Pisk egg og sukker til eggedosis i en egen bolle.
- Finn frem en stekepanne og tilsett olje. Vent til stekepannen er ordentlig varm, og tilsett sukketare. Stek tangen til den har en gylden brunfarge.
- Kutt eller knus tangen til små biter.
- Bland forsiktig tang inn i eggedosisen, og la den hvile i 5 minutter.
- Rør det tørre inn i den våte blandingen.
- Tilsett gulrøtter, valnøtter og rosiner.
- Hell blandingen i kakeformen og sett den i ovnen. Stekes i en time på 180 grader.
Glasur:
- Pisk kremost, melis og vaniljesukker til den er hvit og luftig.
- Smør glasuren over kaken når den er avkjølt.
- Dryss på melis og valnøtter.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website:
Our Privacy Policy