fbpx
Internasjonal frakt
0
-->

Arancini – fylte risottoboller med tang

Arancini – fylte risottoboller med tang

Denne oppskriften tilsvarer 16 boller

Ingredienser:

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 7 dl buljong
  • 2 dl risottoris (Carnaroli eller Arborio)
  • 2 ss valnøtter
  • 1 dl mozzarella
  • 1 dl fonitaost
  • 2 ss nori
  • 2 egg
  • 1 dl parmesan
  • 3 dl brødsmuler Stekeolje

Fremgangsmåte:

  1. Skjær løk og hvitløk. Stek det til det blir gyllenbrunt.
  2. Tilsett buljong og ris. La småkoke i 20 minutter på svak varme til risen er myk. La risen avkjøle.
  3. Mens risen avkjøles, bland mozzarella, fontina, hakkede valnøtter og nori i en bolle.
  4. Pisk egg, og rør inn den tempererte risen. Bland inn to tredjedeler av brødsmulene og parmesan.
  5. Finn frem en tallerken og hell i resten av brødsmulene.
  6. Bruk hendene til å lage risboller. Trykk deretter tommelen inn i midten av risbollen, og ha i 2 ts av valnøtt- og osteblandingen. Trykk sammen ballen og rull den først i egg, så i brødsmulene. Gjør dette med hele risblandingen.
  7. Avkjøl risballene i kjøleskapet i 1 time for best mulig resultat.
  8. Når risballene er avkjølt, kan du varme opp en stekepanne med olje. Vent til at stekepannen er helt varm. Du kan teste varmen ved å legge en av arancini-ballene dine i pannen. Når oljen begynner å boble rundt kantene, er det klart.
  9. Friter risballene i 3 til 4 minutter til de er gylne og sprø.

Nyt!

Share your meal, and tag @lofotenseaweed on Instagram

Følg oss