Sukkertare-lasagne

Sukkertare-lasagne

 

Ingredienser tomatsaus:

2 løk
5 hvitløksfedd
olivenolje
2 ss oregano
2 ss tørket basilikum
2 ts røkt paprika
1 ts kanel
Salt og pepper
800 g hermetiserte hakkede tomater
3 ss sukker

Spinatfyll

6 store sopp
Olivenolje
400 g frossen spinat
Salt og pepper

Bechamelsaus

50 g smør eller margarin
50 g mel
700 ml melk
En klype muskatnøtt
Salt og pepper

Fersk sukkertare
Ost
Simply Seaweed
Oregano

 

Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk og hvitløk, og stek i en gryte med olivenolje til løken er gylden.
2. Tilsett oregano, tørket basilikum, røkt paprika, kanel, salt og pepper etter smak. Stek i et par minutter.
3. Tilsett hakkede tomater og sukker. La småkoke i minst 20 minutter.
4. Kutt sopp og stek i en panne med olivenolje.
5. Tilsett frossen spinat og kok på svak varme. La overflødig vann fordampe. Smak til med salt og pepper.
6. Smelt smør i en gryte. Tilsett mel, og la koke i 1-2 minutter, eller til det begynner å bli litt brunt.
7. Tilsett 700 ml melk under omrøring. Fortsett å røre til all melken er godt innarbeidet og sausen begynner å tykne. Tilsett en klype muskatnøtt og salt og pepper etter smak.
8. Bland ¾ av bechamelsausen med spinaten og champignon. Spar resten til senere.
9. Kok den ferske sukkertaren i salt vann i 4-5 minutter til de blir lysegrønn og myk.
10. Sil tangstrimlene og kutt dem i passende deler til en ildfast form.
11. Legg sukkertare, tomatsaus, bechamelsaus og spinat lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss revet ost på toppen.
14. Stek lasagnen i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30-40 minutter, eller til osten har smeltet og begynner å bli brun.
15. Strø over litt Simply Seaweed over osten til slutt.