fbpx
0
Available to buy on Amazon.com for US customers
Gratis frakt ved bestillinger over 300kr

Nordnorsk temperament møter japansk finesse.

På en røff kystlinje 100 mil nord for polarsirkelen tar to kvinner Lofotens mattradisjoner et skritt videre…

Angelita er fiskerdatter, vokste opp som ung tungeskjærer, lineegner og tørrfisklegger i fiskeværet Napp. Å leve av havet var en livsstil for hennes kystfiskerfamilie og er fundamentet for hennes engasjement for havet og nysgjerrigheten for tang som fremtidens mat.

Tamara, vokste opp på New Zealand der hennes japanske mor serverte tang og tare til nesten alle måltider. Det algebaserte kostholdet og de japanske mattradisjonene har hun heldigvis tatt med seg til Norge. Hun er en matentusiast og elsker de gode smakene.


Det er en god blanding av kunnskap, erfaringer og tradisjoner fra stikk motsatte ender av jorda som ligger til grunnlag for Lofoten Seaweed. Selv med vidt forskjellige oppvekster har havet spilt en viktig rolle for begge to, og til overbevisningen om at tang er fremtidens mat. Det er en felles lidenskap for mat, næring og hav som driver ambisjonen om å hente tang tilbake inn i det moderne kjøkken.

Lofoten Seaweed er stolte av å være en kvinnestyrt bedrift som skaper ringvirkninger i lokalmiljøet, samtidig som vi er opptatt av å minimere miljøavtrykket vårt. Vi leverer tang og tare til Michelin-restauranter og Bocuse d’Or-finalister, og samarbeider med prisvinnende og innovative matprodusenter.

Fremtidens mat ligger i havet. Prøv det i dag.

Fra Lofoten, weed love 

Vår Beliggenhet

Spektakulær natur, vilt hav og rorbuer som klorer seg fast i fjellsiden. Nordlys og midnattssol, storm og snøfokk. Værskiftene er like fascinerende som naturen selv. Livet her oppe er utfordrende og vakkert. Men Lofotens skjønnhet går langt dypere, dypt ned i havet.

Havet vårt er som naturens livmor- med enorme mengder næringsstoffer gir det grunnlag for et unikt mangfold av liv. Her finner du blant annet verdens største kaldtvanns-korallrev og den største torskebestanden i verden. 

Rett utenfor døra vår ligger Nappstraumen. Dette sundet binder sammen Norskehavet og Vestfjorden, og det hurtigflytende, næringsrike vannet gir optimale vekstforhold for tang og tare. Her høster vi tangen vår. Vi holder nøye øye med dette enestående økosystemet, slik at vi kan forsikre oss om at høstemetodene våre er så bærekraftige som mulig. 

Vi overvåker høsteområdene våre, og måler gjenvekst i en sentral database. Høstesesongene styres av artenes vekst og forplantningstider, og områdene er kartlagt i soner som roteres i et system. Slik sikrer vi tilstrekkelig tid til gjenvekst og reproduksjon. Vi arbeider også tett med en lokal, økologisk tareprodusent, for å forsikre oss om at store ordre kan bli levert uten å skade miljøet rundt oss.

Det finnes rundt 12.000 forskjellige tangarter i verden, og nesten 500 av dem finnes i Norge. På Lofoten Seaweed fokusere vi på seks: butare, sukkertare, fingertare, trøffeltang, søl, og nori. Les mer om dem her.

Graphic showing the gulf stream over the coast of Norway

Priser og omtaler

  • 2020 – Vinner, Årets Gründerpris, Norges Vel
  • 2019 – Hederlig omtale -Årets lokalmat produsent, Hanen & Meny
  • 2019 – Nasjonal TV annonse for oppstartsbredrift, DNB
  • 2018 – 3. plass, Artktisk verdiskapnings konkurransen, Norge
  • 2018 – Næringsprisen for kvinner, Nordland, Norge

Vår team

Tamara Singer

COO og Medgründer

tamara@lofotenseaweed.com
+47 94877934

Angelita Eriksen

CEO og Medgründer

angelita@lofotenseaweed.com
+47 90673522

woman smiling in front of fishing net

Steph Faulkner

Salgs og Markedsansvarlig

steph@lofotenseaweed.com
+47 46331015

Kine Leiknes

Bestillinger og Regnskap

kine@lofotenseaweed.com

Marita Henningsen

Produksjonssjef

Kyrre Bilben

CFO

man in wetsuit holding a bucket of kelp

Germain Peltier

Høsterleder

Chiara Fabricatore

Chiara Fabricatore

Produksjons assistent

Gå dypere med vår tangblogg!

Select your currency
NOK Norske Kroner
EUR Euro